U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Deurne Toen en Nu

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht van de Visser uit de fotoreeks toen en nu.
Foto: collectie Heemkundekring Deurne
Op vrijdagmiddag 10 april 2015 na de opening van de tentoonstelling door burgemeester Mak werd deze foto in de hal van het gemeentehuis gemaakt. Voor meer details klik op het icoontje rechts.
Foto collectie Hein van Bakel

Deurne Toen en Nu is de naam van een tentontoonstelling van oude en recente foto's van Deurnese straatbeelden, die in 2015 werd ingericht door fotoclub Optika in samenwerking met heemkundekring H.N. Ouwerling ter gelegenheid van het eerste lustrum van DeurneWiki.


Aan de hand van een vijftigtal oude foto's uit het van de heemkundekring werden door een tiental fotografen van Optika, Anita Maassen, Gerard Molmans, Hein van Bakel, Joop van den Einden, Marius van Deursen, Mart Fransen, Roos Knijnenburg, ... en Wim Hurkmans, hedendaagse foto's gemaakt vanuit precies hetzelfde standpunt. De foto's tonen de, soms zeer grote, veranderingen in het straatbeeld van Deurne tijdens de afgelopen tientallen jaren.

Op vrijdagmiddag 10 april werd de tentoonstelling tijdens een feestelijke bijeenkomst geopend door burgemeester Mak.
De bijeenkomst werd opgeluisterd door een gelegenheidskwartet bestaande uit Anita Maassen (accordeon), Leo van Rijt (gitaar/zang), Lian Manders (gitaar, zang) en Heidi Manders (zang, percussie), die een aantal nostalgische liederen ten gehore brachten.

Alle foto's van Deurne Toen en Nu werden ook in kleur afgedrukt in nummer 85 van D'n Uytbeyndel.

De tentoonstelling was van 10 april tot 15 mei 2015 te bezichtigen in de grote hal van het gemeentehuis tijdens de reguliere openingstijden (maandag tot en met donderdag: van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag: van 09.00 tot 12.30 uur). Daarna verhuisde de tentoonstelling naar verzorgingshuis De Nieuwenhof

Tijdens een gezellige avond, opgeluisterd door het muzikale trio Anita Maassen, Leo van Rijt en Lian Manders, werd de tentoonstelling op donderdag 11 juni 2015 in de aula van De Nieuwenhof geopend. De foto's konden daar tot 27 juli 2015 bekeken worden.

De tentoongestelde foto's zijn nog steeds online te bekijken via de Categorie:Deurne Toen en Nu

Korte sfeerimpressie[bewerken | brontekst bewerken]

Amateurfilmer Jan Kuijten maakte een sfeerimpressie van de feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De videobeelden werden ter beschikking gesteld aan het beeldarchief van heemkundekring H.N. Ouwerling en voor publicatie op DeurneWiki.