U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Categorie:Fotoarchief

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling in Deurne draagt zorg voor de verzameling, opslag, documentatie, presentatie, van historisch fotomateriaal uit de gemeente Deurne. Het Fotoarchief bevat een groot aantal collecties van (ex) inwoners van de gemeente Deurne en van diverse fotografen, die er hun werkgebied hadden. Het fotomateriaal, dat wordt aangeboden, wordt gedigitaliseerd in het Digitaal Archief opgeslagen en via DeurneWiki breed- en gebruikersvriendelijk toegankelijk gemaakt.

Auteursrechten[bewerken | brontekst bewerken]

In veel gevallen wordt het aangeboden bronmateriaal GEEN eigendom van de heemkundekring maar krijgt de heemkundekring wel het gebruikersrecht en/of publicatierecht van de digitale kopie. Het is daarbij niet in alle gevallen duidelijk of het aangeboden materiaal vrij is van intellectueel eigendomsrecht (IE). Mocht u een foto in het Digitaal Archief aantreffen waarop naar uw mening nog auteursrechten rusten, laat het ons dan weten dan zullen we zo spoedig mogelijk actie ondernemen.

Kwaliteit[bewerken | brontekst bewerken]

De kwaliteit van het aangeboden fotomateriaal was niet altijd van een hoog niveau. Bovendien werden de eerste foto’s in de negentiger jaren van de twintigste eeuw gescand en toen stond de scantechnologie nog in de kinderschoenen. De werkgroep Beeld en Geluid streeft ernaar de foto’s, die van slechte kwaliteit zijn, op termijn te vervangen. Mocht u een slechte foto in het fotoarchief zien, terwijl u zelf een betere versie van die foto in uw privécollectie beschikbaar hebt, dan houden wij ons aanbevolen.

Ondercategorieën

Deze categorie bevat alleen de volgende subcategorie.

Pagina’s in categorie "Fotoarchief"

Deze categorie bevat de volgende 3 pagina’s, van de 3 in totaal.