U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Clubgebouw Ons Gildehuis

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:L60.116.jpg|thumb|400px|Het Liesselse gildehuis.<br><small>Foto collectie LHE - Harrie Martens</small>]][[Bestand:L60.465.JPG|thumb|400px|Gildehuis met nieuwe  aanbouw.<br><small>Foto collectie LHE – Harrie Martens</small>]]
[[Bestand:L60.116.jpg|thumb|400px|Het Liesselse gildehuis.<br>Foto collectie LHE - Harrie Martens]]
'''Clubgebouw Ons Gildehuis''' van het [[Sint-Hubertusgilde]] van [[Liessel]] aan de [[Tramweg 29]] werd in 2000 in eigen beheer door de gildebroeders gebouwd.
'''Clubgebouw Ons Gildehuis''' van het [[Sint-Hubertusgilde]] van [[Liessel]] aan de [[Tramweg]] [[Tramstraat 29|29]] werd in 2000 in eigen beheer door de gildebroeders gebouwd.


[[Bestand:L60.465.JPG|thumb|400px|center|Gildehuis met nieuwe  aanbouw . Foto: Categorie:Collectie LHE – Harrie Martens]]


De grond waarop gebouwd werd, was oorspronkelijk van de gemeente. Door een grondruil tussen André van Loon, Leo van Loon en Jan Joosten (Harrie zn) kwam deze in het bezit van het gilde.
De grond waarop gebouwd werd, was oorspronkelijk van de gemeente. Door een grondruil tussen André van Loon, Leo van Loon en Jan Joosten (Harrie zn) kwam deze in het bezit van het gilde.


In 2011 werd begonnen met de aanbouw van een grote ruimte bij het bestaande Gildehuis. Het nieuwe deel, waarin ook een archiefruimte is opgenomen, werd op Sint-Jansdag 22 juli 2012 feestelijk geopend en in gebruik genomen.
In 2011 is begonnen met de aanbouw van een grote ruimte bij het bestaande Gildehuis. Het nieuwe deel waarin ook een archiefruimte is opgenomen is op Sint Jans-dag 22 juli 2012 feestelijk geopend en in gebruik genomen.
[[categorie:gebouw]]


Uiterst rechts op de linkerfoto is het doek zichtbaar waarop een vergrote foto van een vroegere ereboog afgebeeld staat. Die ereboog werd in 1931 door buurtschap [[Den Hoek]] bij het [[koningschieten]] van dat jaar opgezet. Het doek werd door de buurtvereniging  van de [[Monseigneur Berkvensstraat]] tijdens de kermisdagen van 2015 opgesteld naast een nagebouwde ereboog van 1931. Het Sint-Hubertusgilde kocht deze banner aan en plaatste die op de gevel van het clubgebouw.
Uiterst rechts op de linker foto is het doek zichtbaar waarop een vergrootte foto van de vroegere ereboog afgebeeld staat afgebeeld. Deze ereboog is  vroeger door buurtschap ‘dn Hoek bij dezelfde gelegenheid opgezet. Dit doek is door de buurtvereniging  van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen van 2016 naast een kopie van dezelfde ereboog opgesteld geweest. Het Sint Hubertus gilde heeft deze banner aangekocht en op die gevel van het clubgebouw geplaatst.
 
[[categorie:gebouw]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)