U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Cor van Mierlo

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cor van Mierlo
Persoonsinformatie
Volledige naam Cor van Mierlo
Roepnaam Cor
Partner(s) Mies van Leeuwen
Leden van de KPJ sportclub vormen een erehaag voor het bruidspaar Cor en Mies op 5 januari 1973. Klik op het icoon voor de namen.
Foto: collectie André van Zeeland.

Cor van Mierlo was jarenlang sportleider bij de KPJ en jeugdleider bij SV Deurne.


Vanaf de oprichting van de afdeling veteranen Walsberg, in 1976, was hij lid van het bestuur. De eerste jaren als secretaris en ruim 30 jaar voorzitter. Daarnaast was hij jarenlang sportleider bij de KPJ en jeugdleider bij SV Deurne.

Ook was hij 35 jaar lang medeorganisator van het jaarlijkse Walsbergse buurtvoetbaltoernooi en 18 jaar van het buurtvolleybaltoernooi. Bovendien maakte hij ruim 8 jaar deel uit van het bestuur van de Stichting Sportaccommodatie Walsberg.

Naast zijn inzet voor de sport was Cor ook op andere fronten in Walsberg actief. Zo was hij jarenlang koster en collectant in de Gerarduskerk, trad hij veelvuldig op tijdens de Walsbergse Bonte avonden. Hij is vrijwilliger bij de Fietsbond Nederland en lid van de redactie van het wijkblad Onder Ons.

Na afloop van zijn laatste wedstrijd als keeper van de veteranen van Walsberg op 10 december 2011, mocht hij uit handen van burgemeester Mak de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne in ontvangst nemen.