Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

DOE!

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Poster gemeenteraadsverkiezing 2018 Deurne aan de Schelde

DOE! is een lokale politieke partij in de gemeente Deurne.

De afkorting staat voor Democratisch, Open, Eerlijk, maar is als woord tevens een verwijzing naar daadkracht. De partij was een initiatief van een groep Deurnenaren onder wie de toenmalige fractievoorzitter Michiel Dankers van D66-Deurne. Het ontbreken van nieuwe aanwas was voor Michiel Dankers de belangrijkste reden om zich niet meer voor de kandidatenlijst van D66 beschikbaar te stellen.

De nieuwe partij registreerde zich bij de gemeente Deurne op 10 december 2001. Daardoor werd het mogelijk met de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 mee te doen. In het voorlopige bestuur van DOE! waren Michiel Dankers, Jerome Coppus en Peter van der Horst vertegenwoordigd. De naam DOE! werd gekozen als referentie naar waar de groepering voor staat: Niet praten maar doen.

Op woensdag 19 december 2001 werd het definitieve bestuur van DOE! gekozen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst die de nieuwe politieke groepering die avond in de De Vierspan organiseerde.

Bij de eerste verkiezingen was deze partij de grote winnaar. De partij kreeg 2867 van de 14978 uitgebrachte stemmen. Dat betekende dat de partij vijf raadsleden mocht leveren.

In 2006 deed deze partij wederom mee met de gemeenteraadsverkiezingen. Sinds de verkiezingen van 2010 is het de grootste partij in de gemeenteraad van Deurne, met zes zetels. Nicole Lemlijn van DOE! was wethouder namens deze partij, tijdens de raadsperiode 2014-2018 tussentijds opgevolgd door Marinus Biemans.

Externe link[bewerken]