U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Dans- en amusementsorkest The Giba's

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Toen The Giba's nog de Gilde-Band heette met Toon Seijkens, Broer van Bakel, Mart van de Burgt, Wim Daniels, Gerrit van der Schaaf, Gerard Rodts, Toon van de Kruijs en Toon Manders.
foto collectie Theo Verberne
Vlnr: Willy Wijlaars, Jan Beket, Huub Kuijpers, Jan van Leeuwen en Toon van de Kruijs.
foto collectie gemeente Deurne

Dans-en amusementorkest The Giba's kwam voort uit enige leden en leiders van Gilde-Band Zeilberg, het orkest van Gilde Jong Nederland Zeilberg dat eind jaren vijftig en begin jaren zestig muziek maakte. De naam is een afkorting van de Gilde-Band.


Eerst traden de bandleden alleen op met gildefeesten en ouderavonden, maar later werd er ook gespeeld op bruiloften en dansavonden, zoals de tienerbals bij Nierke Beijers.

De eerste jaren werd er nog gespeeld op oude radio's. De Spaanse gitaren werden versterkt met een klein elementje en de instrumenten werden op de fiets naar de plaats van optreden gebracht.

Het repertoire bestond, behalve uit accordeon en gitaarsolo's voornamelijk uit Nederlands-, Engels- en Duitstalige liedjes die makkelijk in het gehoor lagen en waarop je vooral goed kon dansen. De samenstelling van de band wisselde nogal eens.

Leden van de band waren onder meer:

Willy Wijlaars en Henk Koolen speelden later in het dansorkest Henk and the Rhitme Boys.