Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie

Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Voor DeurneWiki: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in het heemhuis.

De Deurnese Doortrappers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Deurnese Doortrappers was de eerste Deurnese fietsclub.


In die dagen werden de zondagen meestal in een kleine kring van het eigen dorp doorgebracht. Nadat de eerste fietsen op de Markt in Deurne verschenen ontstond het plan om een fietsclub op te richten met het doel elke zondag een dorp in de omgeving op te zoeken. Zo ontstond in 1908 fietsclub De Deurnese Doortrappers.

Er werden niet alleen wedstrijden gereden waarbij de renners hun snelheid konden tonen, maar mochten elkaars krachten ook graag meten in allerlei behendigheidswedstrijden waar velerlei hindernissen aan te pas kwamen. Bloemencorso's en andere optochten werden vaak aangegrepen om feest te vieren en aan zo’n corso was bijna altijd een wielerwedstrijd verbonden die dan op een van de twee Wielerbanen van Deurne gehouden werden.

Enkele leden van de fietsclub waren:[bewerken]

De mobilisatie 1914-1918, die voor veel verenigingen het voortbestaan belemmerde, betekende ook het einde voor De Deurnese Doortrappers.

Bron[bewerken]

Peter Vink, Dit Deurne van ons van 12 juli en 13 september 1958.

Toon VerhagenNolleke BekkersWillem van de MortelNolleke HermansJan FranssenToon van de MortelDriekske AlthuizenJean CoopmansJohan van GerwenLéonard AlthuizenLouis van de MortelPiet PubbenThies van GriensvenCor van der VoortGuusje BartelsPietje VogelsWillem VerhagenWillem Vosters
De foto is gemaakt in de tuin van Café van Gerwen. De mannen namen deel aan de grote optocht bij gelegenheid van de geboorte van prinses Juliana in 1909. Bert van den Broek was de fotograaf. Foto ter beschikking gesteld door Tonny Bekkers. Ga met de muis over de gezichten voor de namen.