U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

De Familie Seijkens uit Liessel/Leysel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Familie Seijkens uit Liessel/Leysel
De Familie Seijkens uit Liessel-Leysel LR.jpg
Auteur Joan Raemaekers
Kaftontwerper Joan Raemaekers
Onderwerp familiegeschiedenis Seijkens
Genre non-fictie
Uitgever eigen uitgave
Uitgegeven oktober 2015
Medium boek
Pagina's 224
ISBN 978-90-823185-0-0
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het boek De Familie Seijkens uit Liessel/Leysel behandelt voornamelijk het gezin van Hendricus (Driek) Seijkens (1840-1899) en Paulina (Lien) van Loon (1853-1934)[1] en hun nazaten.


De kinderen uit dit huwelijk waren na Antonius, die als baby overleed, Nel[2], Luus[3], Tinus, Mina[4], Toon, Drieka[5] en Dientje[6]

De auteur Joan Raemaekers, een kleinzoon van Cornelis Hendrik Nicolaas Raemaekers (1889-1966) en Gordina (Dientje) Seijkens (1893-1987), schenkt in het boek ook aandacht aan de herkomst van de familie en van de familienaam Seijkens.

In het tweede gedeelte van het boek (blz. 131 - 190) wordt een prentenkabinet gepresenteerd met de gedachtenisprentjes en portretten van de overleden leden van de familie.

Tenslotte wordt aandacht geschonken aan de ontwikkeling en iconografie van bidprentjes door de eeuwen heen en aan de herkomst van onze voor- en familienamen.

Presentatie[bewerken | brontekst bewerken]

De presentatie van het boek vond plaats op zondagmiddag 8 november 2015 in het huis van de auteur aan de Romeinstraat 5 in aanwezigheid van een ruime vertegenwoordiging van de verschillende nazaten.

Het eerste exemplaar werd door de auteur aangeboden aan de 91-jarige Martinus Seijkens (1924-2017), het oudste familielid, en aan zijn eenjarige kleinzoon Wolf Raemaekers. Bij die gelegenheid schonk de auteur ook een door hem gesigneerd exemplaar van het boek aan de bibliotheek van de heemkundekring.

Bronnen, noten en/of referenties