U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Firma Koppens en Keijsers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Koppens, firma - landbouwwerktuigen 1928.jpg
advertentie uit 1923 (coll. heemkundekring H.N. Ouwerling

Onder de handelsnaam firma Koppens en Keijsers vestigde zich per 1 januari 1921 een landbouwmachinebedrijf aan de Molenstraat in Deurne.


Oprichters van deze zaak waren de Deurnenaren Frans Koppens en Jean Keijsers. Lang duurde de samenwerking tussen Koppens en Keijsers niet. Al op 4 maart 1922 trad Jean Keijsers, smid van beroep, uit. Nog diezelfde maand verkocht Francis Koppens zijn pand met de bedrijfsgebouwen aan de Molenstraat voor 3000 gulden aan de metselaars Antonius Franciscus van Nunen (1890-1962) en Johannes Antonius van Nunen (1892-1976). Koppens bleef nog wel een aantal jaren, tenminste tot 1928, zijn bedrijf aan de Molenstraat onder zijn eigen naam uitoefenen. Uit bijgaande advertentie blijkt dat zijn assortiment heel breed was.

Francis Koppens ging zich daarna toeleggen op de pluimveehouderij en stichtte hoenderpark De Warande. Zijn zoon Jan zou later succesvol zijn als stichter van de machinefabriek van Koppens in Bakel.
Jean Keijsers vertrok met zijn gezin naar Venraij.

Briefhoofd 1923