U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Geocaching in Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Garmin Colorado 300.jpg

Geocaching is een spel wat wereldwijd gespeeld kan worden en waarbij mensen (geocachers genoemd) met behulp van een GPS op zoek gaan naar een 'schat' (de cache) welke door een andere geocacher verstopt is ergens op onze wereldbol. Je spreekt GeoCaching uit als Dzjio-kesjing. Het woord cache (schat) dus als kesj en dus niet als ketsjing!


Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers. Deelnemen met schatzoeken, op z'n Engels 'cache hunt', is een goede manier om de prachtige natuur en historische objecten te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (b.v. een scouting) caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden.


Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z'n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.

Geocache CZ 05.JPG

Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.


Mooi voorbeeld van een variant van zo'n spelopdracht is te zien: bij deze spelopdracht voor de gemeente Deurne. In dit voorbeeld is niet de locatie van de cache aangegeven, maar enkel referentiepunten in de vorm van historische molens in de gemeente Deurne. Door vooraf allerlei puzzels of opdrachten over deze historische objecten op te lossen kan de echte locatie van de cache ergens in Deurne met behulp van een GPS gevonden worden.

DeurneWiki geocache[bewerken | brontekst bewerken]

Er is zelfs een geocache gebaseerd op DeurneWiki. Een leuke cache waar u diverse hoogtepunten uit DeurneWiki passeert. Eventueel kunt u DeurneWiki_TR_Plekke in het veld raadplegen.

Externe Links[bewerken | brontekst bewerken]