U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Harmonie Sint-Cecilia

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door E. Koolen (overleg | bijdragen) op 19 mei 2022 om 16:49 (Vereniging is opgeheven dus verleden tijd was juist)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De leden van de harmonie in de jaren 1950.
foto collectie Nelly Hermans-van den Eijnde
Drumband en harmonie rond 1965 in de Hoofdstraat
foto familie van den Berkmortel-Engels
De drumband van de harmonie in 1971.
foto Ton Hartjens

Harmonie Sint-Cecilia uit Liessel werd in mei 1938 opgericht als fanfare. Bij het 20-jarig bestaan in 1958 werd het muziekgezelschap omgevormd tot harmonie. Met ingang van februari 2019 is de harmonie opgegaan in muziekvereniging Tune.


Harmonieorkest[bewerken | brontekst bewerken]

Het harmonieorkest, telde ongeveer 35 leden en stond vanaf 2008 onder leiding van Adri Tempelaars. De harmonie kwam uit in de vierde divisie. Het behaalde tijdens het concours in 2007 de tweede prijs met een score rond de 75 punten van de 100 te behalen punten.

Slagwerkgroep[bewerken | brontekst bewerken]

De slagwerkgroep telde ongeveer 25 leden en stond onder leiding van instructeur Ton Verberne. De slagwerkgroep kwam uit in de eredivisie-A en behaalde tijdens het concours in 2007 de eerste prijs met een score van 83,15 van de maximaal 100 te behalen punten.
De slagwerkgroep ondersteunde het harmonieorkest bij diverse optredens en serenades maar trad ook zelfstandig op.

Jeugdharmonie[bewerken | brontekst bewerken]

De jeugdharmonie was een interne vooropleiding, waarna kon worden doorgestroomd naar het korps. De muziekschool verzorgde de externe opleiding. In overleg met de dirigent/instructeur werd bepaald wanneer een jeugdlid instroomde in het korps.
De jeugdharmonie stond onder leiding van dezelfde dirigent als bij de harmonie, namelijk Adri Tempelaars.

Op donderdagavond 11 februari 2010 kon men het horen donderen in gemeenschapshuis De Kastanje te Liessel. Als laatste stap in de voorbereiding naar de carnavalsoptocht was er een theatrale percussieworkshop, georganiseerd door Thijs Maas uit Deurne. Hij zette enthousiast, beweeglijk en met veel humor de deelnemers aan de workshop aan het werk.

De Peelzwervers waren een onderdeel van harmonie Sint Cecilia. De kapel stopte na carnaval 2018, er waren toen te weinig leden om door te gaan.

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]

Het bestuur van Harmonie Sint-Cecilia hield op zondag 31 januari 1988 in café-zaal De Sportvriend een receptie bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan. Ook koningin Beatrix vierde op die dag haar 50ste verjaardag. De te verwachten geboorte van een prins of prinses was er 50 jaar daarvoor ook de aanleiding dat het muziekgezelschap werd opgericht. Een hoogtepunt tijdens de receptie was dan ook de overhandiging van de koninklijke legpenning aan Johannes Marinus (Jan) Liebreks, die toen 22 jaar voorzitter was. De legpenning ontving hij uit handen van burgemeester Van Genabeek die hem ook namens het gemeentebestuur zijn gelukwensen met het jubileum en de ontvangst van de legpenning aanbood.