U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Hein Albers (1956)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hein Albers
Persoonsinformatie
Roepnaam Hein
Geboorteplaats Horst-Griendtsveen
Geboortedatum 18 augustus 1956
Partner(s) Gerda Knorren
Beroep(en) politieagent

Hein Albers (1956) was zes jaar lang buurtbrigadier in de Sint-Jozefparochie.


Hein werd geboren in Griendtsveen.

Hij trouwde in 1978 met Gerda Knorren, dochter van Berend Hendrik Knorren (1920-1979) en Nicolasina (Sien) Nelemans (1929-2013). De ouders van Gerda woonden in die tijd aan de Hellemanstraat te Deurne. Na zijn huwelijk verruilde hij Griendtsveen voor een woning in de Koolhof te Deurne.

Hein was van 1978 werkzaam als politieagent en later motoragent bij de gemeentepolitie Helmond. In 1996 maakte hij de overstap naar de politieafdeling Deurne-Asten-Someren (DAS). De eerste vier jaar was hij verantwoordelijk voor het verkeersgebeuren binnen die afdeling.

In 2000 werd hij aangesteld als buurtbrigadier voor het scholenvierkant en de Sint-Jozefparochie.

In 2006 maakte hij de overstap als buurtbrigadier naar de wijk Helmond-Brouwhuis. In 2006 werd hij aangesteld als buurtbrigadier voor de wijk Helmond-Dierdonk. Bij de reorganisatie van de politie naar de landelijke politie werd deze wijk weer ingeruild voor Gemert. Sinds januari 2015 is hij wijkagent binnen de gemeente Gemert Bakel in de wijken Gemert-Noord, Handel en Elsendorp.

Een opmerkelijk feit, in 1987 was Hein Prins Hein I van carnavalsvereniging de Bromsnorren te Helmond. Binnen de politie staat hij bekend met de bijnaam Parel van Peelland of te wel De Peelparel.

In 2007 was hij Prins Carnaval bij De Peelstrekels (Prins Hein II) en op zijn initiatief kwam er een Peelstrekellied waar een cd van werd gemaakt.