Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
10 jaar DeurneWiki - Deurne op de kaart gezet
Arrow Blue Right 001.svg Kaartenexpositie in het gemeentehuis
Arrow Blue Left 001.svg

Hendrik Hendriks (1946-2012)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hendrik Hendriks
Hennie Hendriks.JPG
Foto ter beschikking gesteld door de familie Hendriks- Sauvé
Persoonsinformatie
Volledige naam Hendrik Hendriks
Roepnaam Hennie
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 14 april 1946
Overl.plaats Amsterdam
Overl.datum 11 maart 2012
Partner(s) Marijke Sauvé (1949)
Beroep(en) constructiebankwerker, frezer
Marijke en Hennie Hendriks-Sauvé
The Blue Angels in 1965. Vlnr: Harry Janssen, Peter van der Voort, Hennie Hendriks en Jan Vriens. (foto ter beschikking gesteld door familie Janssen)

Hendrik (Hennie) Hendriks (1946-2012) was onder andere constructiebankwerker bij machinefabriek Te Strake.


Hennie was het tweede kind en zoon uit het gezin van vijf kinderen van de PTT’er Augustinus Petrus Johannes (Guus) Hendriks (1917-1995) en Antonia Allegonda (Tonny) van der Steen (1921-1995).

Hij huwde met Marijke Sauvé, (Asten 11 mei 1949). Na hun huwelijk ging het paar in Amsterdam wonen.

Uit dit huwelijk werden navolgende kinderen geboren:

  1. Tino, (Amsterdam 26 augustus 1971)
  2. Rik, (Amsterdam 10 februari 1975 - Amsterdam 2 januari 2005)

Hennie groeide op in Deurne, woonde in zijn jeugdjaren in de Hellemanstraat op huisnummer 24 en bezocht na de lagere jongensschool aan de Zandbosweg de Deurnese ambachtsschool. In die periode maakte hij, tot hij werd opgeroepen voor zijn militaire dienstplicht, deel uit van de band The Blue Angels waar hij behalve gitaar ook mondharmonica speelde. Als dienstplichtige diende hij bij de Koninklijke Marine op het vliegdekschip Hr. Ms. Karel Doorman. Hij was constructiebankwerker en zijn laatste werkgever in Deurne was machinefabriek Te Strake waarvoor hij in de buitendienst werkte en bij klanten weefgetouwen installeerde.

Daarnaast was hij een fanatiek sporter, vooral voetballer. Als keeper stond hij méér dan 50 jaar in het doel, eerst bij de voetbalclub SV Deurne, daarna bij Olympia Boys in Ommel. Hij reisde daarvoor zelfs twee jaar lang elk weekend op en neer met de trein van Amsterdam naar Deurne en verder naar Ommel.

Na de geboorte van zijn zoon Tino was hij tot zijn 62e als competitiespeler actief bij voormalig hoofdklasser Rood-Wit A uit Amsterdam Noord (Na een fusie met Schellingwoude op 1 juni 1999 omgedoopt tot “Amsterdamse Sport Vereniging De Dijk”). Hij voetbalde ook bij Te Strake in het bedrijfsvoetbal team.

In Amsterdam werkte hij in een klein bedrijf dat door de Koninklijke Eijsbouts uit Asten was opgekocht en waar tandwielen voor de moederklokken gemaakt werden om de slagwerken in de kerktorens te bedienen (de kwartieren en de hele en halve uren). Zijn schoonvader was daar directeur, dit was ook de reden dat het paar van Asten naar Amsterdam verhuisde. Hennie is daar omgeschoold tot tandwiel freezer.