U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Hertsweg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 4: Regel 4:
Bij de officiële [[Huisnummering 1950-1955|invoering van huisnummers]] in [[Deurne]] per 1 januari 1955 kreeg de verbindingsweg tussen de Beukenstraat en de Sint Jozefstraat de straatnaam Hertsweg. Voordat de bouw van het nieuwe schoolgebouw voor het [[Peellandcollege]] begon werd de zanderige Hertsweg verhard.  
Bij de officiële [[Huisnummering 1950-1955|invoering van huisnummers]] in [[Deurne]] per 1 januari 1955 kreeg de verbindingsweg tussen de Beukenstraat en de Sint Jozefstraat de straatnaam Hertsweg. Voordat de bouw van het nieuwe schoolgebouw voor het [[Peellandcollege]] begon werd de zanderige Hertsweg verhard.  


B&W hadden al vele jaren het plan een blijvende herinnering aan de grote verdiensten van wijlen [[burgemeester Roefs]] voor deze gemeente zijn naam aan een straat te verbinden. Het was bij het college bekend dat hij zich bijzonder had ingezet voor de vestiging van een [[HBS]] in Deurne. Nog voordat het nieuwe schoolgebouw van het Peellandcollege in gebruik genomen werd stelde B&W op 19 juni 1969 met voorstel 119 voor om de straatnaam Hertsweg te wijzigen in burgemeester Roefslaan. De gemeenteraad ging in de openbare raadsvergadering van 24 juni 1969 akkoord met dit voorstel.  
B&W hadden al vele jaren het plan een blijvende herinnering aan de grote verdiensten van wijlen [[burgemeester Roefs]] voor deze gemeente zijn naam aan een straat te verbinden. Het was bij het college bekend dat hij zich bijzonder had ingezet voor de vestiging van een HBS in Deurne. Nog voordat het nieuwe schoolgebouw van het Peellandcollege in gebruik genomen werd stelde B&W op 19 juni 1969 met voorstel 119 voor om de straatnaam Hertsweg te wijzigen in burgemeester Roefslaan. De gemeenteraad ging in de openbare raadsvergadering van 24 juni 1969 akkoord met dit voorstel.  


Voor zover de bewoners of de nabestaanden van [[Lambertus Roefs (1894-1960)|burgemeester Roefs]] zich dat kunnen herinneren is dat zonder enig officieel vertoon gebeurd. Een medewerker van de [[gemeentewerf]] heeft simpelweg de bordjes verhangen en de bewoners kregen de mededeling thuisgestuurd dat ze voortaan in de Burgemeester Roefslaan woonden.
De bewoners van de Hertsweg werden op 11 juli 1969 schriftelijk geïnformeerd over het feit dat de straatnaamwijziging per 1 september 1969 doorgevoerd zou worden en de huisnummering ongewijzigd zou blijven. Voor zover de bewoners of de nabestaanden van burgemeester Roefs zich dat kunnen herinneren is dat zonder enig officieel vertoon gebeurd. Een medewerker van de [[gemeentewerf]] heeft simpelweg de bordjes verhangen.


[[Categorie:Verdwenen straatnaam]]
[[Categorie:Verdwenen straatnaam]]

Huidige versie van 10 feb 2024 om 11:18

De Hertsweg was de verbindingsweg tussen de Sint Jozefstraat en de Beukenstraat en kreeg in 1969 de naam Burgemeester Roefslaan.


Bij de officiële invoering van huisnummers in Deurne per 1 januari 1955 kreeg de verbindingsweg tussen de Beukenstraat en de Sint Jozefstraat de straatnaam Hertsweg. Voordat de bouw van het nieuwe schoolgebouw voor het Peellandcollege begon werd de zanderige Hertsweg verhard.

B&W hadden al vele jaren het plan een blijvende herinnering aan de grote verdiensten van wijlen burgemeester Roefs voor deze gemeente zijn naam aan een straat te verbinden. Het was bij het college bekend dat hij zich bijzonder had ingezet voor de vestiging van een HBS in Deurne. Nog voordat het nieuwe schoolgebouw van het Peellandcollege in gebruik genomen werd stelde B&W op 19 juni 1969 met voorstel 119 voor om de straatnaam Hertsweg te wijzigen in burgemeester Roefslaan. De gemeenteraad ging in de openbare raadsvergadering van 24 juni 1969 akkoord met dit voorstel.

De bewoners van de Hertsweg werden op 11 juli 1969 schriftelijk geïnformeerd over het feit dat de straatnaamwijziging per 1 september 1969 doorgevoerd zou worden en de huisnummering ongewijzigd zou blijven. Voor zover de bewoners of de nabestaanden van burgemeester Roefs zich dat kunnen herinneren is dat zonder enig officieel vertoon gebeurd. Een medewerker van de gemeentewerf heeft simpelweg de bordjes verhangen.