U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Historische krantenkop

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
“Ieders Belang”, per toeval gevonden in het archief van het RHCe. De historische context van deze Vlierdense krantentitel werd beschreven in het Weekblad voor Deurne van donderdag 9 april 2020.

In de rubriek "Historische krantenkop" publiceerde het Digitaal Krantenarchief Deurne (DKD) in het Weekblad voor Deurne, en later op haar Facebookpagina, vanaf maart 2020 tientallen afleveringen over de deels roerige krantengeschiedenis van de gemeente Deurne.


De eerste bijdrage in de rubriek "Historische krantenkop" dateerde van 19 maart 2020 toen Theo Vosmeer startte met een serie van 38 afleveringen waarin hij de historische context beschreef van de in de gemeente Deurne verschenen “reguliere weekbladen”.

Hierna werd deze rubriek voortgezet met een serie over de feestkranten, evenementen uitgaven, herdenkingskranten, jubileumkranten et cetera, allemaal bijzondere krantenuitgaven over Deurne en haar kerkdorpen vanaf 1933 tot heden. Edities die in het DKD zijn samengebracht in de deelcollectie "Speciale edities".

In een poging om beschadigde of incomplete edities in het DKD te kunnen vervangen en/of ontbrekende edities te kunnen aanvullen eindigde elke bijdrage met een oproep aan de lezers om eventueel bij hen aanwezige exemplaren (tijdelijk) beschikbaar te stellen om te digitaliseren / scannen voor opname in het DKD.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties