U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Johan van Oosterhout

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Johan van Oosterhout werd vanwege zijn verdiensten als vrijwilliger in april 2022 koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Johan van Oosterhout, wonend aan de Vlierdenseweg, zette zich een aantal decennia in voor de samenleving. In het bijzonder voor de voetbalsport en voor de lokale gemeenschap.

Johan startte in 1969 als scheidsrechter bij de KNVB en was daarvoor al actief bij voetbalvereniging NWC Asten. Hij begon daar in 1966 als jeugdleider en van 1974 tot 1978 was hij daar vicevoorzitter. Na zijn verhuizing van Asten naar Deurne werd zijn betrokkenheid verlegd naar verenigingen in de Sint-Jozefparochie. Zo was hij voorzitter van voetbalvereniging SJVV in de periode 1984-1988. Hij leverde hij wezenlijk bijgedragen aan de groei en bloei van deze vereniging.

Vanaf de jaren ‘70 was Johan actief als regio-afgevaardigde voor zowel de NKS als de KNVB (1977-2019). Met name voor de KNVB had hij vele verdiensten als vertegenwoordiger van de voetbalclubs in de regio, als waarnemer bij risicowedstrijden en in het bijzonder als lid van het landelijk voetbalparlement van de KNVB. Hier was Johan betrokken bij de totstandkoming van vele beleidsinitiatieven binnen de KNVB in relatie tot het landelijke (amateur)voetbal.

Na zijn pensioen was Johan van 2007 tot 2017 betrokken bij het Hofke van Marijke. Als voorzitter en bestuurslid zette hij zich in voor het behoud en de voortgang van het gemeenschapshuis.

Vanaf 2015 is Johan vice-voorzitter van de vereniging van gedecoreerden van de KNVB en representeert hij het bestuur bij evenementen en is hij, wederom, het gezicht van en naar de leden zoals hij dit ook altijd deed vanuit zijn eerdere vrijwilligerstaken bij de NKS en KNVB.