Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Joost Manders (1972)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Joost Manders
Persoonsinformatie
Roepnaam Joost
Geboorteplaats Deurne
Beroep(en) logistiek medewerker

Joost Manders werd in 1972 in Deurne geboren en werd bekend als een muzikale manusje-van-alles die ervaring heeft om muziek ten gehore te brengen variërend van pop en rock tot klassiek. Via een aantal rollen in musicals ontstond zijn passie voor zang.


Hij begon onder meer bij de The Blues Brothers afkomstig uit Gemert een elfkoppige tributeband waar hij disco- en rocknummers afgewisseld worden met opera-aria's. Deze band kreeg in 2007 in Utrecht de eerste prijs in de Clash of the Cover-bands 2006 uitgereikt.

Tevens is hij is actief bij het gezelschap Huhum deze omvat twee tenoren waaronder Joost en Stan Lambregts uit Delft. Zij worden ondersteund door pianiste Rosemarie Seuntiëns uit Asten. Zij geven een optreden met een aantal op humoristische wijze gezongen opera-aria’s waarbij naast de zang de mimiek een belangrijke factor speelt.

Daarnaast is Joost ook regelmatig te zien en te horen op diverse Promsconcerten met nummers variërend van Paradise by the dashboardlight tot Verdi's Li Biamo, treedt hij regelmatig op in het Cultuurcentrum Martien van Doorne en reist hij af en toe mee met de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) naar internationale concerten.


Externe Link[bewerken]