U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Khoshal Mokamel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Khoshal Mokamel werd geboren in Afghanistan en vluchtte in 1994 met zijn vrouw Zarjan en twee kinderen naar Nederland. Ze kwamen als asielzoeker in Deurne terecht.


Khoshal Mokamel en zijn vrouw volgden beiden een studie aan de medische faculteit van de Universiteit van Kabul. Khoshal specialiseerde zich daar tot orthopedisch chirurg en zijn vrouw tot gynaecoloog.
In 1996 kregen zij een verblijfsvergunning en konden ze hier een nieuw bestaan opbouwen. Hij volgde op het Roc Ter Aa lessen Nederlands en een, vanwege zijn eerdere medische studies verkorte, opleiding Verpleegkunde bij Fontys.
In 1997 richtte Khoshal Mokamel de Culturele Vereniging voor Afghanen in Deurne op. In 2008 had deze 83 leden -13 families- uit de regio. Met enige regelmaat organiseren zij bijeenkomsten en vieren zij o.a. op of rond 21 maart het Afghaanse Nieuwjaar het Nauroez.
Sinds 1998 zetten Khoshal Mokamel en zijn gezin zich in voor de financiële adoptie van kinderen in oorlogsgebied via de Afghanistan Peace Association.
Van 2000 tot 2006 was hij als verpleegkundige werkzaam bij diverse zorginstellingen in de regio.

Extern link[bewerken | brontekst bewerken]