Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Dinsdag 2 juni 20.25 uur NPO 2 Vaarwel Nederland - Omroep Max - De thuisblijvers

Konijnenfokkersvereniging Nieuw Leven: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(foto van konijnenplaag in Deurne)
 
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Konijnenpark-Deurne-080510_01.jpg|miniatuur|Konijnenplaag in Deurne in 2008]]
+
[[Bestand:Konijnenpark-Deurne-080510_01.jpg|400px|thumb|Konijnenplaag in Deurne in 2008]]
'''Konijnenfokkersvereniging Nieuw Leven''' is in 1960 ontstaan als afsplitsing van [[Konijnenfokkersvereniging De Sportfokkers]] in [[Deurne]].  
+
'''Konijnenfokkersvereniging Nieuw Leven''' ontstond in 1960 als afsplitsing van [[konijnenfokkersvereniging De Sportfokkers]] in Deurne.  
  
  
 
Begin 1960 was het erg rommelig aan het bestuursfront van konijnenfokkersvereniging De Sportfokkers. De strubbelingen leidden er uiteindelijk toe dat een gedeelte van de leden zich afsplitste en dat onder leiding van [[Leo van den Heuvel]] de nieuwe vereniging werd opgericht.  
 
Begin 1960 was het erg rommelig aan het bestuursfront van konijnenfokkersvereniging De Sportfokkers. De strubbelingen leidden er uiteindelijk toe dat een gedeelte van de leden zich afsplitste en dat onder leiding van [[Leo van den Heuvel]] de nieuwe vereniging werd opgericht.  
  
Deze vereniging sloot zich aan bij de “Raad van Beheer en Toezicht op het gebied van pluimvee- en pelsdierteelt”. Een lang leven was konijnenfokkersvereniging Nieuw Leven echter niet beschoren.  Op 7 januari 1962 werd er een speciale vergadering belegd met als thema ''het naar elkaar toetreden der beide Deurnese kleindierverenigingen''. Besloten werd de twee verenigingen onder de nieuwe naam ''[[konijnenfokkersvereniging De Verenigde Sportfokkers]]'' (weer) samen te voegen.
+
Deze vereniging sloot zich aan bij de Raad van Beheer en Toezicht op het gebied van pluimvee- en pelsdierteelt. Een lang leven was konijnenfokkersvereniging Nieuw Leven echter niet beschoren.  Op 7 januari 1962 werd er een speciale vergadering belegd met als thema ''het naar elkaar toetreden der beide Deurnese kleindierverenigingen''. Besloten werd de twee verenigingen onder de nieuwe naam ''[[konijnenfokkersvereniging De Verenigde Sportfokkers]]'' (weer) samen te voegen.
  
==Literatuur==
 
*[[John van Bussel]] – “40 jaar Deurnese liefhebbers van Kleindieren”  (1958-1998) [[DPKV Deurne]]'' van november 1998
 
  
==Externe link==
+
{{Appendix|2=
[http://www.dpkv-deurne.nl Officiele website van de Deurnesche Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging]
+
*[[John van Bussel]] – ''40 jaar Deurnese liefhebbers van Kleindieren  (1958-1998)''  [[DPKV Deurne]]'' van november 1998
 +
*[http://www.dpkv-deurne.nl Website van de Deurnesche Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging]
 +
----
 +
{{references}}
 +
}}
  
 
[[Categorie:vereniging]]
 
[[Categorie:vereniging]]

Huidige versie van 23 mei 2020 om 13:52

Konijnenplaag in Deurne in 2008

Konijnenfokkersvereniging Nieuw Leven ontstond in 1960 als afsplitsing van konijnenfokkersvereniging De Sportfokkers in Deurne.


Begin 1960 was het erg rommelig aan het bestuursfront van konijnenfokkersvereniging De Sportfokkers. De strubbelingen leidden er uiteindelijk toe dat een gedeelte van de leden zich afsplitste en dat onder leiding van Leo van den Heuvel de nieuwe vereniging werd opgericht.

Deze vereniging sloot zich aan bij de Raad van Beheer en Toezicht op het gebied van pluimvee- en pelsdierteelt. Een lang leven was konijnenfokkersvereniging Nieuw Leven echter niet beschoren. Op 7 januari 1962 werd er een speciale vergadering belegd met als thema het naar elkaar toetreden der beide Deurnese kleindierverenigingen. Besloten werd de twee verenigingen onder de nieuwe naam konijnenfokkersvereniging De Verenigde Sportfokkers (weer) samen te voegen.


Bronnen, noten en/of referenties