U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Korte Schoolstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
advertentie in Het Licht van 1947

De straatnaam Korte Schoolstraat werd bij de wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930 officieel vastgesteld.


In de bijlagen van besluit nr. 100 werd de straat omschreven als: vanaf de Schoolstraat naar de Molenstraat door de Wiemel.

Per 1 januari 1955 ging de Korte Schoolstraat officieel de Wiemel heten. In de jaren '70 van de vorige eeuw werd deze naam veranderd in de Wever.

De oude openbare lagere school stond vroeger in de Molenstraat, ongeveer op de plaats waar de Wever op die straat uitkomt, aan de kant van de Lindenlaan. In 1875 werd, op de plaats waar tot voor kort winkelcentrum De Martinet stond en waar nu het Cultuurcentrum Martien van Doorne is, een nieuwe openbare lagere school gebouwd ter vervanging van de oude. Later werd de Sint-Henricus Ulo in dit gebouw gehuisvest. Het verbindingsstraatje tussen de oude en de nieuwe school kreeg de naam Korte Schoolstraat.

Josephus Franciscus (Sjef) van Heugten (1898-1970) was koperslager. Hij woonde op het adres Korte Schoolstraat F.13, na de wijziging Wiemel 14.

Petrus Hubertus (Piet) Goossens (1876-1945), was chauffeur en had een expeditiebedrijf aan de Korte Schoolstraat F.8b, dat in het voorjaar van 1940 werd opgeheven.

Voor de verdere geschiedenis van deze straat zie onder de Wiemel