U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Langs nieuwe banen: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
 +
[[Bestand:19.610.jpg|thumb|400px|A.F. van Beurden]]
 
'''Langs nieuwe banen''' is de titel van een in 1917 gedrukte studie door de landmeter A.F. van Beurden over het verkeerswezen in [[Peelland]].
 
'''Langs nieuwe banen''' is de titel van een in 1917 gedrukte studie door de landmeter A.F. van Beurden over het verkeerswezen in [[Peelland]].
  
  
De studie telt 78 bladzijden. In de studie werd de noodzakelijkheid van een intensief spoorwegnet in onze streek benadrukt. Voor [[Deurne]] was dit vooral de geplande spoorlijn Venraij-Deurne-Bakel-Helmond. Bij de beschrijving van dit traject behandelde Van Beurden ook de historische contekst van de verschillende locaties zoals de [[kapel op de Grotenberg]], de [[Craijenhut]], de [[Kasteelcomplex Groot en Klein Kasteel te Deurne|kastelen]] en de [[Boerenbond Deurne|Boerenbond]].
+
De studie telt 78 bladzijden. In de studie wordt de noodzakelijkheid van een intensief spoorwegnet in onze streek benadrukt. Voor [[Deurne]] was dit vooral de geplande maar nooit gerealiseerde spoorlijn Venray-Deurne-Bakel-Helmond. Bij de beschrijving van dit traject behandelt Van Beurden ook de historische contekst van de verschillende locaties zoals de [[kapel op de Grotenberg]], de [[Craijenhut]], de [[Kasteelcomplex Groot en Klein Kasteel te Deurne|kastelen]] en de [[Boerenbond Deurne|Boerenbond]].
  
 
[[Categorie:Literatuur over geschiedenis van Deurne]]
 
[[Categorie:Literatuur over geschiedenis van Deurne]]
 
[[Categorie:Spoorweg]]
 
[[Categorie:Spoorweg]]

Versie van 26 sep 2017 12:34

A.F. van Beurden

Langs nieuwe banen is de titel van een in 1917 gedrukte studie door de landmeter A.F. van Beurden over het verkeerswezen in Peelland.


De studie telt 78 bladzijden. In de studie wordt de noodzakelijkheid van een intensief spoorwegnet in onze streek benadrukt. Voor Deurne was dit vooral de geplande maar nooit gerealiseerde spoorlijn Venray-Deurne-Bakel-Helmond. Bij de beschrijving van dit traject behandelt Van Beurden ook de historische contekst van de verschillende locaties zoals de kapel op de Grotenberg, de Craijenhut, de kastelen en de Boerenbond.