U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Maassingel: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:01.270.JPG|400px|thumb|Maassingel met Deltasingel richting [[Windmolen van Zeilberg|Zeilbergse molen]] in 1976.]]
De '''Maassingel''' is de centrale ontsluitingsstraat van de wijk [[Koolhof]].
De '''Maassingel''' is de centrale ontsluitingsstraat van de wijk [[Koolhof]].



Versie van 19 nov 2016 12:59

Maassingel met Deltasingel richting Zeilbergse molen in 1976.

De Maassingel is de centrale ontsluitingsstraat van de wijk Koolhof.


Binnen het stedenbouwkundige ontwerp voor de wijk Koolhof speelt de Maassingel een centrale rol. Samen met de Zaan en Schelde vormt het grootste deel van de weg een cirkel, die via 7 radialen (met de klok mee Stijn Streuvelslaan, Lek/Waal, Dintel, Maassingel, Zaan, Maassingel en Antoon Coolenlaan) verbonden is met de wegen rond de oudere wegen rond de wijk. De weg is waarschijnlijk eind jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd en begin jaren zeventig werden de eerste woningen gebouwd.

De invulling van de wijk vond plaats door wegen aan te leggen binnen de cirkel (Rijn, Linge, IJssel, Jeker, Niers, Geul, Regge, Roer, Merwede, Gouwe, Eems, Hunze en Hoendiep) en tussen de cirkel en de wegen rond de wijk (Swalm, Vecht, Spaarne, Leigraaf, Dieze, Dommel, Donge, Weerijs, Reusel, Botlek, Eendracht, Zijpe, Grevelingen, Sloe, Zuiderdiep, Wielingen, Haringvliet, Krammer, Zwin en Amer plus de radialen). De Deltasingel is als het ware een extra cirkel aan de centrale weg.