Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie

Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Voor DeurneWiki: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in het heemhuis.

Martinus Henricus Everardus van Hooff (1938)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Martien van Hooff)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martien van Hooff
Martien van Hooff.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Martinus Henricus Everardus van Hooff
Roepnaam Martien
Geboorteplaats Eindhoven / Stratum
Geboortedatum 28 oktober 1938
Partner(s) Francisca Johanna Catharina Maria Goossens (1945)
Beroep(en) juwelier, diamantair

Horlogemaker en goudsmit Martinus Henricus Everardus (Martien) van Hooff (1938) is sinds 1959 een vertrouwd gezicht in Deurne.


Algemeen[bewerken]

De in het Eindhovense Stratum geboren ondernemer begon zijn loopbaan in Deurne in 1959 bij Wim van Loenhout aan de Stationsstraat 15 en sinds 8 februari 1970 runde hij zijn eigen winkel: Juwelier Van Hooff in Deurne.

Hij huwde op 4 september 1970 met Francisca Johanna Catharina Maria (Franka) Goossens, (Deurne 14 oktober 1945), dochter van Jacobus Petrus Godefridus (Jac) Goossens (1917-1986) en Catharina Maria (Toos) Vangeneijgen (1920-2008).

Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren:

  1. Chantal,
  2. Martijn,

Martien is in Deurne niet alleen bekend door zijn juwelierswinkel of zijn soms sterke verhalen en humor. Hij heeft zich daarnaast flink ingezet voor de Deurnese gemeenschap. Hij maakte meer dan veertig jaar deel uit van het bestuur van MKB Oost-Brabant. Namens de Deurnese ondernemers regelde hij vijfentwintig jaar de intocht van Sint Nicolaas. Hij was mede organisator van de bekende SW-zegels in de functie vanpenningmeester. Hij was dertig jaar penningmeester van de Ondernemers Vereniging Deurne (OVD), bestuurslid Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening (RBA) ZO-Brabant, namens MKB Nederland was hij lid van de ontslagadviescommissie van het RBA later CWI en anno 2010 UWV Werkbedrijf, Lid van de gebruiksraad van de PNEM, medeorganisator van consumentenBeurs en de Beurs Deurne 1250 jaar, mede-initiatiefnemer en bestuurslid van het tweejaarlijkse ijsfestijn.

Ook op sportief gebied stond Martien ook zijn mannetje. Hij was vele jaren tijdwaarnemer bij de vierspanwedstrijden bij het Nederlands Hippisch Centrum en bij de Halve Marathon Deurne van de LGD. Daarnaast speelde hij tientallen jaren als keeper bij Mixed Hockeyclub Deurne, later was hij als scheidsrechter bij de veteranen actief.

Onderscheiding[bewerken]

Op 30 april 2001 kreeg Martien van Hooff de koninklijke eremedaille Lid in de Orde van Oranje-Nassau toegekend. Burgemeester Gerard Daandels speldde hem het onderscheidingsteken op.