U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Juwelier Van Hooff

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het pand Stationsstraat 4, anno 2010. Foto ter beschikking gesteld door familie Van Hooff

Juwelier Van Hooff opende haar deuren voor het eerst op 8 februari 1970 in het voormalige pand aan de Stationsstraat 52 in Deurne.


De loopbaan van Martien van Hooff begon in 1959 bij juwelier Van Loenhout in de Stationsstraat 15. Die werkzaamheden onderbrak hij in 1961 om als juwelier in een van de vele winkeltjes op het cruiseschip "Nieuw Amsterdam" op de Holland Amerika Lijn (HAL) te gaan werken. In februari 1962 kreeg hij het verzoek om weer snel naar Deurne te komen om de taken over te nemen van de plotseling overleden juwelier Wim van Loenhout. In 1970 begon hij een klein juwelierszaakje van circa zestien vierkante meter op het adres Stationsstraat 52. Zijn latere echtgenote Franka had destijds een eigen zaak aan Stationsstraat 4. Zij verkocht daar verlichting en cadeauartikelen. Juwelier Van Hooff groeide binnen drie jaar uit zijn jasje en maakte met zijn winkel de overstap naar winkelcentrum De Martinet.

Enige jaren na hun huwelijk, op 9 juli 1980, opende het echtpaar Van Hooff aan de Stationsstraat nummer 4 een groot nieuw winkelpand: een juwelierszaak met luxe cadeauartikelen. Op 21 oktober 2006 nam zoon Martijn van Hooff (32) het stokje van zijn ouders over en leidt het bedrijf met veel enthousiasme en verstaat zijn vak als juwelier en diamantair.

Als goudsmid maakte hij onder andere een 14-karaats gouden bal met een gewicht van tweeënhalve kilo voor een actie van het Zweedse wedkantoor Unibet rond het WK voetbal in 2006 in Duitsland. In dat jaar verwierf hij ook de opdracht om drie jaar lang de `Specsavers gouden kaart' te mogen maken / leveren. Deze nieuwe trofee, wordt ieder jaar uitgereikt aan 's lands beste 'scheidsrechter. De eerste keer werd die toegekend aan Roelof Luinge.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Briefhoofd van de Stationsstraat 52
Briefhoofd van De Martinet 10
Briefhoofd van de Stationsstraat 4