U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Munitiehuisje

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het munitiehuisje
Boven het kerkje van Griendtsveen, midden het munitiehuisje en rechtsonder is nog een deel te zien van de open turfloods van het Gemeentelijk Veenbedrijf

Het voormalige munitiehuisje staat op de grens van de gemeente Deurne en Griendtsveen op het grondgebied van de gemeente Deurne, dicht bij de kern van Griendtsveen en het grenspunt Zerkenpaal waar de gemeenten Deurne, Venray en Horst samenkomen.


Na een burgerinitiatief van het CDA Deurne-raadslid Evert van Kampen ontwikkelde de gemeente Deurne in 2010 plannen om dit leegstaande gebouwtje te herinrichten tot schuilhut voor fietsers en wandelaars en daarmee een zogenaamd driedorpenrustpunt te worden.

In 2012 werd het munitiehuisje opgeknapt en in 2013 werd het ingericht als infopunt voor toeristen. Op donderdag 21 maart 2013 werd het als zodanig officieel geopend.

Het huisje dankt zijn naam aan kenmerken die tekenend zijn voor gebouwen waar munitie of kruit lag opgeslagen, zoals een losliggend dak. Bij een eventuele explosie zou dat eraf vliegen en de druk wegnemen waardoor het gebouw minder schade zou oplopen. Het is niet bekend of in het munitiehuisje ooit munitie heeft gelegen. Het huisje is eigendom van Staatsbosbeheer.