U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Overleg:Arnoldus Franciscus Smits (1903-1990)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De toevoeging per gezinslid waar hij/zij na het huwelijk gaat wonen, lijkt me niet op zijn plaats bij de vermelding van de gezinssamenstelling. Hooguit zou dat voor ongehuwd gebleven kinderen kunnen gebeuren die geen eigen pagina krijgen. Bij een gehuwde die een eigen gezin vormt, worden woonplaats(en) en adres(sen) vermeld in de eigen pagina van de betreffende persoon of haar partner. Graag reacties. --Pieter Koolen (overleg) 15 jun 2016 23:41 (CEST)

De toevoeging waar zij na hun huwelijk zijn gaan wonen komt niet van mij Pieter. Ik heb alleen de jongste 5 toegevoegd en met wie ze getrouwd zijn. kijk nog maar eens na.--Jan van Deursen (overleg) 16 jun 2016 13:18 (CEST)
Ik ben het helemaal met Pieter eens. --Fien Verrijt (overleg) 16 jun 2016 13:53 (CEST)
In welke maand is kind Johannes Maria (Jan) geboren ?? --Fien Verrijt (overleg) 16 jun 2016 14:03 (CEST)

Jan, de opmerking van Pieter is niet voor jou bedoeld, maar is in 'het algemeen' gesteld. De toevoegingen van woonplaats van de kinderen van de beschreven persoon Nol Smits zijn door mij aangebracht. Ik heb dat overigens bij veel beschrijvingen eerder gedaan, dat wil zeggen bij personen die overleden zijn. Ik meen dat ik de toevoeging van woonplaatsen ook bij andere gebruikers heb gezien. Ik vind de vermelding waardevol omdat het iets zegt over waar de kinderen van de beschreven persoon zijn 'gebleven'. Je zou ook ter discussie kunnen stellen of het van belang is om te weten met wie de kinderen zijn gehuwd. Pieter geeft aan dat de woonplaats(en) vermeld kunnen worden in de eigen pagina van het betreffende kind. Echter in de praktijk krijgt maar een gering deel van deze personen een eigen pagina. Ik zie dat bij deze persoon (Nol Smits) de woonplaatsen al verwijderd zijn. Is dat niet voorbarig omdat een besluit, over hoe nu voortaan te handelen, nog genomen moet worden?? --Cor S (overleg) 16 jun 2016 17:09 (CEST)

Op termijn zullen alle Deurnese gezinshoofden een eigen pagina krijgen, het tempo waarin dat gaat gebeuren wordt door de gezamenlijke gebruikers bepaald. Vermelding van huwelijkspartners bij de kinderen vind ik wel zinvol en is tot op heden ook steeds gedaan, mede omdat dan sneller kan worden doorgelinkt naar het betreffende gezin. Ik vind het weghalen van de woonplaats(en) van de gehuwde kinderen, zeker binnen de gemeente, wel te billijken, met name ook waar het nog levende personen betreft. We moeten voorkomen dat we straks op meerdere plaatsen mutaties moeten bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan mutaties bij verhuizingen en overlijden. --Pieter Koolen (overleg) 16 jun 2016 21:03 (CEST)