Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Overleg:Ouwerlingstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marinus Welten had zijn snoepwinkeltje toch op hoek van de Keltenstraat--Fien Verrijt 7 apr 2011 20:59 (CEST) Beukenstraat!!

Die mening was ik oorspronkelijk ook toegedaan, maar later is mij gebleken dat Welten hier toch wel zijn winkeltje is begonnen voordat hij naar hoek Keltenstraat-Beukenstraat ging. De fam. Hack heeft hier overigens nadien ook nog zeer lang gewoond (misschien nog wel). Ook mis ik in dit rijtje ook het winkeltje van de fam. Van de Ven. Overigens begon vroeger de Ouwerlingstraat bij de Eikelstraat/Beukenstraat, en kruiste ook nog de Kloosterstraat die eveneens (langs de speelplaats van de jongensschool af) ook doorliep tot de Beukenstraat.--PTVDW 17 nov 2011 19:32 (UTC)
Ik ben van mening dat er tussen de Beukenstraat en de Kloosterstraat, een zandpad liep langs de meisjesschool. De Ouwerlingstraat hield op bij de Kloosterstraat. --Fien Verrijt 17 nov 2011 21:01 (UTC)
Ik verneem graag hoe dat stukje zandweg dan geheten zou zijn--PTVDW 18 nov 2011 07:37 (UTC)
Volgens de kaart van 1953, die hoort bij de officiële vaststelling van straatnamen, liep de Ouwerlingstraat door tot de Beukenstraat en heette het zandpad dus ook Ouwerlingstraat. --Pieter K 18 nov 2011 11:00 (UTC)