U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Overleg:Schiks

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Óf de foto van de familie Schiks is fout gedateerd op circa 1939, óf het kleine jongetje vooraan midden is niet Victor Schiks. --Pieter K 4 jan 2011 19:04 (CET)

Jaartal is waarschijnlijk 1953. De zilveren bruiloft van André Schiks. Trouwdatum weet ik niet maar het was in 1928. Elly: 1930, Jo: 1932, Petra: 1935, Jacqy: 1939 en Victor: 1945. Dat jongetje vooraan is Victor. -- WJ
Dat de foto gemaakt zou zijn bij het 50-jarig bestaan van de zaak in 1948 lijkt me inderdaad heel waarschijnlijk. Waarom is dat weer teruggedraaid? --Pieter K 6 jan 2011 18:43 (CET)
Ik heb van een dochter van Schiks de namen en datum doorgekregen. Aanvankelijk dacht zij dat het de zilveren bruiloft was. De namen toevoegen ging helemaal mis: de foto was ineens niet meer te zien. Na lang zoeken kwam ik er achter dat de naam niet te lang mag zijn. B.v. een dubbele naam met vermelding hoedanigheid. De tekst werd dan afgebroken en ging verder op een nieuwe regel. Dat schijnt niet te kunnen!!?? Dus ik heb gebruik gemaakt van de mogelijkheid "ongedaan maken" om terug te keren naar het begin. En dan weer opnieuw begonnen. Als het goed is staat alles nu correct. Alleen voor de zekerheid verifieer ik de namen nog eens. De fotograaf zou mogelijk Jan van den Eynde zijn maar die naam staat nergens op foto's dus m.i. geen reden om die dan erbij te plaatsen. -- (WJ)
Dat van die lange naam wist ik niet, dus ook voor mij een leerpunt. Je kunt deze opmerkingen afsluiten door op het tweede vakje van rechts in de balk onder "Overleg:" te klikken, is handig, dan komt automatisch je naam en datum erbij te staan. --Pieter K 6 jan 2011 20:54 (CET)
Zoals je hebt gezien is ook het onderschrift bij de foto weer hersteld. Had niet gezien dat dat ook al verdwenen was. Ik sluit nu af zoals je adviseert. Je moet het allemaal maar weten!--Walther Jansen 6 jan 2011 21:02 (CET)