U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Overleg gebruiker:Everard

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik pleit ervoor om in de tekst van een artikel in het algemeen afkortingen zo veel mogelijk te vermijden en, mochten ze toch gebruikt worden, die afkorting in het betreffende artikel tenminste één keer, bij de eerste vermelding, voluit te vermelden. Daarnaast pleit ik ervoor om het begrip dienstjaar of dj. (voor het overgrote deel van de lezers een volstrekt onbegrijpelijk en dus nietszeggend begrip) helemaal niet in de tekst zelf te gebruiken maar hooguit in een voetnoot. Dat zou de leesbaarheid van het artikel aanzienlijk bevorderen.--Pieter Koolen (overleg) 25 feb 2022 14:38 (CET)

Afkortingen: helemaal met je eens. Ik kortte het vooral af om de tekst zo kort mogelijk te houden, juist vanwege je tweede opmerking. Ik vind het lastig om steeds te zeggen 'rond x', terwijl er wel een concreet jaar in de bronnen genoemd wordt. Dat dat niet het jaar van de gebeurtenis is, moet ook steeds duidelijk blijven. Daarom gebruikte ik de combinatie van beide. Ik vind dus wel dat het ergens moet staan, maar ook dat dienstjaar mag wat mij betreft naar een voetnoot, bijvoorbeeld achter de bronvermelding. Everard (overleg) 25 feb 2022 17:15 (CET)

Everard, zou jij svp ook een oordeel willen geven over het sjabloon dat we op jouw verzoek als test hebben opgezet: zie: Liesselseweg 183.--Theo_V 15 jul 2015 20:51 (CEST)


We hebben vandaag tijdens ons wekelijks overleg besloten om voorlopig geen verwijzingen (dubbele haken) te maken bij vrouwspersonen. Dat heeft niets met discriminatie te maken maar zorgt, omdat het bij veel dames lang zal duren eer ze überhaupt een eigen pagina krijgen, er wel voor dat zonder al dat rood de pagina's een wat rustiger beeld krijgen. --Pieter Koolen (overleg) 26 mrt 2014 21:34 (CET)


Beste Everard, het moet me van het hart dat jij het graag zo wil hebben zoals jij er over denkt. Mijn ervaring, toch 13 jaar bij DeurneWiki, dat hoe eenvoudiger het is er meer mensen iets op zullen doen. Het word er niet beter op. Velen zijn afgehaakt omdat het zo ingewikkeld is. Er worden vaak ook moeilijke woorden gebruikt die 70- of 80 jarige nooit gebruikt hebben. Terwijl deze mensen ontzettend veel kennis hebben van de geschiedenis van Deurne. Graag wil ik dit persoonlijk nog eens toelichten. Mijn taalgebruik zal ook niet bij jou in de smaak vallen, maar ik vind het fijn dat ik ondanks mijn dyslexie nog mee kan doen, wat mij vroeger onthouden werd. Groet Fien.

Zie mail. Everard (overleg) 12 apr 2024 12:33 (CET)