U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Overleg gebruiker:RinivD

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dag RinivD, Ik kan jou niet intern DeurneWiki met e-mail NIET bereiken omdat bij het registreren geen e-mailadres hebt opgegven. Dan maar op deze manier. Vraag: Had jij mijn opmerking op deze pagina al gezien: Overleg:Jan van den Akker (1897-1968) ?--Theo_V 1 mrt 2016 13:59 (CET)

Jazeker heb ik jouw opmerking gezien Theo. Het is me nog niet gelukt om de overlijdensakte van Jan van den Akker te vinden, dit is ook voor mij een taaie. Mijn bronnen zijn echter nog niet allemaal uitgeput, vandaar dat ik nog even wachtte met reageren.--RinivD (overleg) 1 mrt 2016 14:46 (CET)
Dag Rini, ik zag jou pagina van Gerardus van de Mortel. Dit is ver,ver, weg familie van mij. Er staat dat hij ook een levenloze dochter had. Ik had dit niet in mijn stamboom staan. Ik krijg het ook nergens gevonden. Waar heb jij dit gevonden???? --conny velthoven 27 jun 2017 09:39 (CET)
Hoi Conny, de akte van de levenloze dochter is onder andere terug te vinden op de Website van Familysearch. Zie overlijdensakte aldaar. --RinivD (overleg) 27 jun 2017 12:06 (CET)
Dank je wel! Zag het inderdaad daarbij staan. Kan ik de stamboom weer wat aanvullen.--conny velthoven 27 jun 2017 12:49 (CET)

Rini je begrijpt de opmerking van Jan denk ik verkeerd bij die onscherpe foto bestand:31.079.jpg.Dit soort reacties met het noemen van namen horen op de gebruikers pagina van betreffende persoon. Je verricht goed werk dus ga vooral zo door, vrg --E. Koolen (overleg) 7 okt 2017 15:54 (CET)

Hierboven had ik het al eerder uitgelegd. Of het nu zelfgekozen gebruikersnamen zijn al of niet een pseudoniem en je wilt iets kwijt gaat de voorkeur uit om de betreffende persoon een mailtje te sturen. Echter een aantal gebruikers hebben de functie deze gebruiker e-mailen niet geactiveerd en dan kan het alleen hier. Ik had de aangesproken persoon gevraagd mijn wijzigingen terug te draaien maar dat is niet gebeurd. In het logboek zie ik dat de pagina is geaccordeerd.--E. Koolen (overleg) 16 dec 2017 17:18 (CET)

Vreemd dat een doorverwijzing gezien wordt als een nieuwe pagina en niet als een "gewone bewerking". Feitelijk wordt een artikel hierdoor voor de tweede keer als zijnde 'nieuw' opgevoerd.--RinivD (overleg) 25 mrt 2018 18:49 (CET)

Kan mij iemand svp. nog één keer uitleggen of er wel of geen beroepen geplaatst mogen worden bij bv ongehuwde kinderen? Ik dacht dat dat, gezien eerder gemaakte afspraak, wel mocht. Dit naar aanleiding van het plaatsen/weghalen van een beroep(en) bij Petrus Theodorus van der Straaten (1916-1943), zoon van Lambertus van der Straaten (1882-1956).--RinivD (overleg) 19 jun 2018 19:47 (CET)

Zie bij help:Inhoud onder hoofdstuk 7 Biografische gegevens onder punt 15. Bij ongehuwde kinderen of gehuwde Deurnese kinderen die geen eigen pagina krijgen kunnen dus biografische gegevens zoals beroep enz. vermeld worden.. --Pieter Koolen (overleg) 19 jun 2018 21:00 (CET)

Vanaf Hendricus de Louw (1832-1904) zijn meerdere variaties op zijn naam terug te vinden bij zijn voorouders. Hoe plaats je dit in link stamboom|stamboom=Achternaam?--RinivD (overleg) 8 jul 2018 19:27 (CET)

Er wordt een stamboompagina gemaakt met de tegenwoordige achternaam De Louw, die kan ook gebruikt worden bij personen die vroeger een afwijkende achternaam (de Lou, de Lau, de Langh/de Laugh) hadden. Er kan een doorverwijspagina gemaakt worden van de vroegere naar de huidige schrijfwijze. --Pieter Koolen (overleg) 10 jul 2018 14:00 (CET)

Heeft een bewerking van een "deelpagina" het bijkomstig voordeel, dat hiermee de rest van het artikel niet ook nog eens wordt opgeslagen?--RinivD (overleg) 13 apr 2019 13:26 (CET)

Misschien wel, maar ik ben er niet zeker van. Gaan we navragen bij onze technische man. --Pieter Koolen (overleg) 13 apr 2019 15:41 (CET)

Dag RinivD, hopelijk kan ik je op deze manier bereiken. Op de pagina over Willem Keijsers (1882-1930) heb jij de sterfdatum van de dagloner Mathijs Keijsers (Horst 1837-1909) geplaatst. Zijn moeder (Petronella Aerts) komt in de stamboom Aerts/Aarts voor. De sterfdatum van Mathijs Keijsers kon ik nergens vinden. Weet jij de datum en plaats waar hij gestorven is (of hoe/waar ik dat kan vinden)? --Jan Aarts

Dag Jan, In mijn archief kwam ik het volgende tegen aangaande Matthijs Keijsers (Horst 1837-1909). overleden op 04-12-1909 in de VS, in de plaats De Pere, begraven aldaar op 07-12-1909. De vindplaats van deze informatie ontbreekt vooralsnog. Mijn excuus daarvoor. Ik zoek verder in mijn archieven om daar eventueel later op terug te komen. --RinivD (overleg) 29 nov 2020 16:37 (CET)
Hartelijk dank voor deze terugmelding. Ik had alleen tot dusverre dat hij tussen 15-10-1908 (zijn vrouw Petronella Aerts sterft in Horst) en 11-11-1910 (huwelijk van zijn zoon Willem) was gestorven. Het jaar 1909 stond op een paar plaatsen op internet, maar met de plaats Horst of Venray. Op beide plaatsen heb ik geen akte kunnen vinden. Zijn zoon Leonard Keijsers trouwde in De Pere en kreeg daar kinderen. --Jan Aarts

Categorie-indeling foto's met nummers[brontekst bewerken]

Is het een optie om een Categorie aan te maken welke alleen betrekking heeft op genummerde foto's met de bedoeling deze meer onder de aandacht te brengen? Zo'n categorie zou een handig hulpmiddel kunnen zijn voor bezoekers aan DeurneWiki als het gaat om de vindbaarheid van genummerde foto's en het toevoegen van namen.--RinivD (overleg) 9 aug 2022 14:55 (CET)

Het gaat om meer dan 32.000 foto's. Behalve dat het een monnikenwerk is, zie ik eerlijk gezegd er de meerwaarde niet van in om die allemaal in een aparte categorie te stoppen. Misschien wel een idee om bijvoorbeeld alle portretfoto's (geen groepsfoto's) met onbekende personen een extra categorie te geven, bijvoorbeeld: [[categorie:onbekende persoon]]. Ik wil er wel voor pleiten om de foto's zo volledig mogelijk te beschrijven en er geen informatie aan toe te voegen die niet rechtstreeks betrekking heeft op de foto. Daarnaast ben ik er een groot voorstander van om bij ieder artikel alle foto's toe te voegen (eventueel in een gallerie) die rechtstreeks op dat artikel betrekking hebben. Idealiter zijn dan alle foto's in het archief via een of meer artikelen te bekijken.--Pieter Koolen (overleg) 9 aug 2022 16:35 (CET)
Ik wist niet dat er 32.000 genummerde foto's waren, juist te meer een reden om eens orde te scheppen want daar was mijn vraag juist op gebaseerd. Het gaat niet zo zeer om èèn categorie waar we alles in stoppen zoals je zegt, maar in een structuur van eventueel meerdere categorieën, althans in een vorm die overzichtelijker is dan dat die nu is. Er zullen vast mensen zijn die niet vies zijn van een beetje monnikenwerk, zeker niet als het gaat om diegene die zich bezigen met het nummeren van groepsfoto's. Ingaande op je laatste voorstel ben Ik er ook een voorstander van om zoveel mogelijk foto's te plaatsen in een artikel waar deze betrekking op hebben in de vorm van een Gallerie. Op die manier worden de reeds genummerde foto's ook weer een beetje meer zichtbaar.--RinivD (overleg) 9 aug 2022 18:23 (CET)
Ah, ik begrijp nu pas dat het alleen gaat om groepsfoto's waaraan in de fotobeschrijving nummers zijn toegevoegd. Ik dacht aanvankelijk dat het om alle foto's ging die een nummer in de naamgeving hebben. Er zijn zo'n 300 genummerde groepsfoto's (zoek bij foto's op: 1 2 3)! Er is niks op tegen om die foto's een eigen categorie te geven, maar ik vraag me wel af of dat de foto's veel toegankelijker maakt.--Pieter Koolen (overleg) 9 aug 2022 22:22 (CET)

Beschrijving foto's[brontekst bewerken]

De willekeurige foto die op de hoofdpagina verschijnt, toont daaronder alleen de eerste regel van de beschrijving. Daarom is het aan te raden om het fotonummer met een korte omschrijving op de eerste regel te plaatsen in plaats van kopje Beschrijving (kan desgewenst wel op de volgende regel).--Pieter Koolen (overleg) 12 aug 2022 19:41 (CET)

Er is ooit iemand mee begonnen, om een kopje te plaatsen. Dat kopje op de volgende regel heeft niet veel zin want daaronder is nl geen beschrijving. Misschien beter om het dan maar helemaal weg te laten. Wel jammer want het oogt wel beter--RinivD (overleg) 12 aug 2022 20:02 (CET)

Keuzepagina[brontekst bewerken]

Worden bij een dpintro, zoals b.v. bij Wilberdina van Rijt (1828-1903), altijd beide partners vermeld, ook als een van de twee om een bepaalde reden geen eigen artikel heeft?--RinivD (overleg) 26 mei 2023 10:34 (CET)

Er is, lijkt me, niks op tegen om beide partners te noemen, maar er valt niks te kiezen. Als de tweede partner in de toekomst nog wel een eigen artikel kan krijgen omdat die ook in Deurne woonde, dan is vermelding van beide partners zinvol. Zo niet, dan kom je met een gewone doorverwijspagina direct bij het (enige) artikel waarin de andere partner ook wordt vermeld.--Pieter Koolen (overleg) 26 mei 2023 22:53 (CET)

Uploaden[brontekst bewerken]

Op de upload-pagina staat: Maximale bestandsgrootte: 100 kB. in plaats van de gebruikelijke 70 kB. Als ik namelijk een bestand upload groter dan 70 kB dan wordt deze niet geaccepteerd, terwijl er onlangs toch grotere bestanden dan 70 kB worden geüpload, hoe kan dat?--RinivD (overleg) 29 nov 2023 16:44 (CET)

Dat is vreemd... Mail het bestand eens naar hier, dan ik het bekijken, mogelijk ligt het aan het bestand. Er is ook nog altijd de mogelijkheid om het via Wikimedia Commons te uploaden, dat kan altijd in hoge resolutie (en dus zonder kwaliteitsverlies!). --Pieter Koolen (overleg) 29 nov 2023 21:52 (CET)
Het is niet mijn bedoeling om een groot bestand naar D.W te uploaden. Als ik een bestand wil uploaden groter dan 70 Kb (limiet), verschijnt het verzoek om deze te verlagen. Waarom ziet men bij 'Nieuwe afbeeldingen' desondanks bestanden die groter zijn dan het toegestane limiet van 70 kB? Op de uploadpagina staat overigens de vermelding: Maximale bestandsgrootte 100 kB--RinivD (overleg) 30 nov 2023 14:39 (CET)
Tussen 70 en 100 kB kun je de waarschuwing negeren en toch uploaden, boven 100 kB wordt het uploaden geblokkeerd.--Pieter Koolen (overleg) 30 nov 2023 15:20 (CET)

grafzerken en gedachtenisprentjes[brontekst bewerken]

Is het plaatsen van foto's van grafzerken en/of gedachtenisprentjes in artikelen geaccepteerd? In het verleden was er namelijk discussie over dit onderwerp. Wat de huidige stand van zake indeze?--RinivD (overleg) 1 mei 2024 14:27 (CET)

Met betrekking tot grafstenen koester(d)en we de hoop dat we ooit een rechtstreekse link kunnen plaatsen naar afbeeldingen op internet, zoals we dat ook doen met de gedachtenisprentjes. Zolang dat niet het geval is, wordt beperkte plaatsing van niet-auteursrechtelijk beschermde foto's van bijzondere grafstenen toegestaan.--Pieter Koolen (overleg) 1 mei 2024 14:44 (CET)