U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Pastoor Pigmanspad

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onthulling van het naambord nabij de Hoofdstraat door de broers Harrie en Chef Pigmans (foto beschikbaar gesteld door Henk van Gog)

Het Pastoor Pigmanspad in Liessel is vernoemd naar Ad Pigmans die van 1972 tot 1997 pastoor was van de parochie Liessel. Het pad loopt vanaf de Hoofdstraat langs de Sint Willibrorduskerk door het processiepark naar de Kieboom.


De straatnaam ontstond in maart 2009 toen het college van burgemeester en wethouders bepaalde hoe de straten in de nieuw te ontwikkelen woonservicezone in Liessel moesten gaan heten. De vernoeming vond plaats op voorstel van buurtvereniging Liessel Centrum. Aan dit pad zijn geen woningen gebouwd. Het pad had tot maart 2009 geen officiële naam maar werd in de volksmond ook wel “kerkpad” genoemd. De straatnaamborden van het pad werden op 16 juli 2011 onthuld door twee broers van de in 2004 overleden Ad Pigmans.

Het pad wordt veelvuldig gebruikt om vanaf de Hoofdstraat de in het Hofke gelegen Brede school De Zonnebloem te bereiken en het dorpssteunpunt De Gasterij.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Wijzigingen straatnaam Woonservicezone Liessel- in Weekblad voor Deurne, 13 augustus 2009, pagina 5.
Bronnen, noten en/of referenties