U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Brede school De Zonnebloem

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brede school De Zonnebloem.
Foto: collectie LHE.

Brede school De Zonnebloem in Liessel is gelegen aan Het Hofke 12.

De school is bestemd voor het basisonderwijs; zie de ontwikkeling van het lager onderwijs in Liessel

De brede school is de voortzetting van basisschool De Zonnebloem, die in 2009 is gesloopt.

De bouw van het nieuwe schoolgebouw ging op 1 juli 2008 van start. Oud-lerares Fien Kerkers legde de eerste steen voor de nieuwe school. Het jongste en oudste kind van basisschool De Zonnebloem legden een oorkonde en een envelop met geld achter de steen. Dit zou de nieuwe school geluk moeten brengen.

Directeur Frances Heggen-Geene van De Zonnebloem en Kim Orbon van Holding Kiekeboe Deurne kregen donderdag 30 juli 2009 symbolisch de sleutel overhandigd uit handen van Chris Theuws, directeur / bestuurder van Woningbouwvereniging Bergopwaarts. Woensdag 21 oktober 2009 werd de nieuwe brede school De Zonnebloem in Liessel officieel geopend.
De wethouders Ragetlie en Kerkers van de gemeente Deurne, directeur Chris Theuws van Bergopwaarts en hoofd zorg Wil Tielemans van De Zorgboog – samen betrokken partijen bij de Woonservicezone Liessel – boden directeur Frances Heggen van De Zonnebloem een cheque ter waarde van 6.000 euro aan voor een nieuw speeltoestel.

Na een aantal jaren van voorbereiding met gemeentelijke en overheidsinstanties zijn er in het kader van het uit 2006 stammende gemeentelijke ontwikkelingsplan IDOP (Integraal Dorps Ontwikkelingsplan) voorbereidingen getroffen om op een andere plek in Liessel een nieuwe brede school te bouwen met voorzieningen voor kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en basisschool. Architect Judith de Vlaming van architectenbureau KOW heeft het huidige gebouw aan Het Hofke ontworpen.

De nieuwe basisschool bestond uit twaalf klassen en bleef De Zonnebloem heten, maar werd getransformeerd naar een Brede School. Hier kunnen kinderen vanaf de babyleeftijd tot aan het einde van de basisschool terecht. Naast de basisschool zijn ook peuterspeelzaal 't Keike, de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf Liessel in het gebouw gehuisvest.

Frances Heggen-Geene was directeur van de school vanaf 2008 tot juli 2015. Zij is opgevolgd door Diny Reiling - van der Palen.


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]