U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Portretfotoalbum van H.N. Ouwerling

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portretalbum van Hendrik Nicolaas Ouwerling. Foto: Theo Vosmeer

Het portretfotoalbum, bij leven eigendom van Hendrik Nicolaas Ouwerling (1861-1932), is na bijna 80 jaar in september 2011 terug in Deurne.

Portretfotoalbum[bewerken | brontekst bewerken]

Het fraaie oude fotoalbum van Hendrik Nicolaas Ouwerling kwam na zijn dood op 12 oktober 1932, via zijn grootouders in Tilburg,[1] in handen van kleinzoon Frederik Röder in het Zuid-Duitse plaatsje Alling. DeurneWiki, altijd op zoek naar waardevolle informatie over de geschiedenis van de gemeente Deurne, kwam in augustus 2011 in contact met Frederik Röder. Na enig e-mailcommunicatie met Theo Vosmeer besloot Frederik Röder het fotoalbum voor permanente bruikleen (Dauerleihgabe) aan heemkundekring H.N. Ouwerling in Deurne ter beschikking te stellen.

In het mooie oude album dat in een relatief goede staat verkeert zitten zo’n 100 portretfoto’s van mensen die bijna allemaal met naam en toenaam genoemd worden in Hendrik Ouwerling - de onvoltooide biografie door Jac Heeren.

De Romein[bewerken | brontekst bewerken]

Daarnaast heeft Frederik Röder een fotocollectie ter beschikking gesteld van villa De Romein met in- en exterieurfoto’s die waarschijnlijk kort na de oplevering van de villa gemaakt zijn (met nog jonge aanplant in de tuin). Ook deze foto's zijn origineel en in een zeer goede conditie.

De foto’s zijn door de werkgroep Beeld en Geluid gedigitaliseerd en zijn bij de relevante artikelen in DeurneWiki te zien. Voor een overzicht van alle foto's uit het album zie de collectie Frederik Röder.

Referenties
  1. Familie Frederik Hendrik Marie Ouwerling (1883-1960), jongste broer van H.N. Ouwerling en tot 15 december 1992 eigenaar van villa De Romein