U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Reddingiushuis

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Reddingiushuis.
foto collectie Jan Vermazeren
Opening van het Reddingiushuis.
foto collectie gemeente Deurne

Het Reddingiushuis aan de Helmondseweg 15 werd op maandag 13 april 1970 geopend.


Na een voorbereiding van verschillende jaren, in 1959 waren er al concrete plannen voor de bouw van een jeugdhuis, werd het in 1970 officieel in gebruik genomen. Op verzoek van het schoolbestuur en de kerkenraad maakte burgemeester Hoebens bekend, dat dit complex — kleuterschool en gemeentecentrum werden onder één dak gebouwd — voortaan Reddingiushuis zou worden genoemd. Rob van Buiren zei in zijn openingstoespraak, dat er een lang gekoesterde wens in vervulling was gegaan. Burgemeester Hoebens opende hierna het gemeentecentrum. Hij noemde het nieuwe complex een juweeltje van bouwkunst, dat werd gebouwd door aannemer Jean Coopmans onder architectuur van de heer De Jonge uit Nuenen.

In 1976 ging de jeugdsociëteit van de Kerkenraad van de protestantse gemeente Deurne van start in het verenigingsgebouw Reddingiushuis. Voor de investering kregen ze een subsidie van 9.100 gulden voor de verbouwings- en inrichtingskosten.

Het Reddingiushuis deed in het begin dienst voor activiteiten, zoals vrouwenvereniging, zangkoor, gemeente-avonden, jeugdwerk, kinderkerk en vergaderruimte.