U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Sint-Willibrordusschool (Romboutsstraat)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R.K.Basisschool St. Wilibrordus 2011 Foto: Jeroen Vrijnsen
R.K.Basisschool St. Wilibrordus 2011 Foto: Jeroen Vrijnsen


De R.K. Basisschool St. Wilibrordus te Deurne ontstond door een fusie in 1972 met de lagere jongensschool aan de Zandbosweg, ook wel genoemd de Sint-Willibrordusjongensschool, en de Sint-Annaschool.

Het gebouw waar later de fusieschool zich zou vestigen, gelegen aan de Bakelseweg, werd in 1965 in gebruik genomen door de meisjes en leerkrachten van de Sint-Annaschool. In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het onderwijs gemengd en kwamen de leerlingen van de lagere jongensschool aan de Zandbosweg erbij. De naam St. Anna liet men toen vervallen en werd gewijzigd in Lagere School St. Willibordus.

In 1993 werd het gebouw gesloopt, omdat het te klein was voor het aantal leerlingen. De school werd op dezelfde locatie vervangen door nieuwbouw. Bij de oplevering besloten de oudervereniging en de directie om de naam St. Willibrordus te handhaven. Het adres was inmiddels Romboutsstraat 2 geworden.

Een felle uitslaande brand legde in 1994 het houten noodlokaal in de as. Dat ging gepaard met dikke rookwolken die tot ver in de omtrek te zien waren. Het gebouw stond sinds de verhuizing leeg en zou kort daarop worden gesloopt. In die periode huisden daar twee daklozen en gevreesd werd dat die zich tijdens de brand nog in het pand bevonden maar dat bleek later niet waar te zijn. De nieuwe school en ook enkele nabijgelegen woningen liepen brandschade op.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]