U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Stationsstraat 111

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stationsstraat 111.
Foto: collectie Theo Vosmeer

Het pand op het adres Stationsstraat 111, voorheen A.77, was oorspronkelijk de "poter bewaarplaats" van de aardappelselectievereniging Deurne.


De aardappelselectievereniging Deurne was een onderafdeling van de Boerenbond Deurne.

"Ten behoeve van onze vooruitstrevende leden werd op advies van de Rijkslandbouwconsulent op het terrein van de Boerenbond een pootaardappelbewaarplaats gebouwd, en werden voor de leden 2500 poterbakjes aangekocht" staat er op pagina 20 van het Gedenkboek Boerenbond Deurne 1896 – 1946 te lezen.

Pakhuis en kantoor waren gevestigd aan de Stationsstraat 122-124 en in de jaren veertig van de 20e eeuw werd tegenover dit terrein de poter bewaarplaats gebouwd, naast de dienstwoning van de zaakvoerder.

Vreemd genoeg wordt er in de herdenkingsboeken Vijfenzeventig jaar Boerenbond Deurne 1896-1971 en Honderd jaar Boerenbond Deurne 1896-1996 geen enkele aandacht meer besteed aan deze activiteit van de destijds als "vooruitstrevend" betitelde leden.

Het gebouw was in 2015 nog steeds eigendom van de Boerenbond Deurne maar had allang zijn oorspronkelijke functie verloren. In 2018 werd het pand te koop aangeboden en bijna zeven maanden later was het verkocht.

Chronologie[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebouw is sindsdien voor allerlei (industriële) activiteiten aan derden verhuurd geweest, onder andere aan:

  • GVS Repair BV
  • Additional Carsystem Services (ACS)
  • Op zondag 7 september 2014 opende de 19-jarige Davy Denkers in het pand zijn “Urban Park”, een dansstudio waar onder meer lessen hiphop, modern, en breakdance gegeven worden.