U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Stationsstraat 132-134

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De groentewinkel van Jegerings, omstreeks 1935 gestart, aan de Stationsstraat 132
Schilderij van dit pand door Jacques Stroucken.

Op het adres Stationsstraat 132-134 werd rond 1914 een twee-onder-een-kapwoning gebouwd door Christ Linders.


Linders verkocht de huizen rond 1917 aan de Centrale Limburgsche Spoorweg Maatschappij, die deze weer doorverkocht aan de Limburgsche Tramweg Maatschappij ten behoeve van de tramlijn Deurne-Roermond. Na liquidatie van de tramlijn werden de huizen rond 1928 verkocht aan de minderjarige kinderen van Johannes van den Berg.

Piet Jegerings begon omstreeks 1935 op het adres Stationsstraat 132 met zijn groentewinkel. Op Stationsstraat 134 had Marinus Swinkels zijn textiel- en stoffenhandel.

In 1957 verhuisde Piet Jegerings met zijn winkel naar het naastgelegen pand op het adres Stationsstraat 130, waar destijds de winkel in huishoudelijke artikelen van Johan Wasser gevestigd was. Op dat moment nam Marinus Swinkels de andere helft van het pand over, gebruikte de winkel voor zichzelf, en verhuurde het woongedeelte, onder andere aan Karel Goossens met zijn vrouw Annie van Oers en hun twee kinderen.

Na het overlijden van Marinus Swinkels werd het pand verkocht aan A.J.J.van Dijck van Van Dijck Limonadefabriek uit Helmond die er achtereenvolgens een friteszaak, de Jinja-Bar en bar club Tropicana in vestigde. Weer veel later, toen de horecazaken helemaal niet meer liepen, kocht M.F. Habraken beide panden en begon daar, na een flinke verbouwing in 1975, zijn automaterialenhandel Hagro. De Driessen Groep werd in 2004 eigenaar van het pand en wilde het verhuren aan een uitbater die er een massagesalon in wilde vestigen. Wegens felle protesten ging dit plan uiteindelijk niet door en kocht de gemeente Deurne het pand in het kader van het Spoorzone project op.

Vanaf 2007 is in het pand D’n Trammelant, een winkel in tweedehands spullen, gevestigd.

Bronnen, noten en/of referenties