U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Antonius Geertruidis van Berlo (1952)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Tonny van Berlo)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tonny van Berlo
Tonny van Berlo.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Antonius Geertruidis van Berlo
Roepnaam Tonny
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 16 april 1952
Beroep(en) slager
Bosschuur van lopersgroep Deurne.

Antonius Geertruidis (Tonny) van Berlo (1952) was mede-oprichter en 27 jaar voorzitter van atletiekvereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD)

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

Antonius is de zoon van Petrus van Berlo (1913-1969) en de Helmondse Johanna Hendrica Vriens (1915-2004). Zijn vader was metaalbewerker en moeder huisvrouw.

Tonny is de kleinzoon van Peter van Berlo (1883-1960).

Tonny heeft een zoon: Rob van Berlo (1992).

Maatschappelijke carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Na de lagere school volgde Tonny de LTS in Deurne en daarna de SVO slagers opleiding.

Hij werkt als voorman bij de Hendrix Meat Group in Someren en maakt als zodanig deel uit van de ondernemingsraad van het bedrijf.

Sociaal/cultureel[bewerken | brontekst bewerken]

Bij sportvereniging Deurne was hij van 1980 tot 1989 jeugdtrainer/jeugdleider. Sinds 1980 is hij kaderlid van het FNV en zet zich in als lid van de landelijke CAO-commissie.

Op 20 november 1982 namen Cor Madou en Tonny van Berlo het initiatief tot de oprichting van Lopers Groep Deurne. Zij vonden dat er in Deurne iets moest gebeuren op atletiekgebied. Maar dat Lopers Groep Deurne zo'n enorme groei zou doormaken, hadden ze in hun stoutste dromen niet kunnen vermoeden.

In 1983 werd de jeugdafdeling opgericht en werd deze lid van de KNAU en daarmede een officiële atletiekvereniging. Sindsdien was Tonny voorzitter van Atletiekvereniging Lopers Groep Deurne (AV-LGD). Onder de bezielende leiding van Tonny, die 27 jaar voorzitter was, groeide de vereniging met bijna 400 leden uit tot een van de grootste verenigingen van Deurne. In die jaren heeft de vereniging nationaal en internationaal een grote bekendheid verworven en staat bekend om haar goede organisatie. In 2014 droeg Tonny de voorzittershamer over.

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Op 7 september 2002 ontving voorzitter Tonny van Berlo het Unie Erekruis van KNAU vanwege zijn grote verdiensten voor de atletiek op lokaal en regionaal niveau.

Op 30 april 2004 werd Tonny benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau als waardering voor al het werk ten behoeve van de samenleving.