U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Voergroep Zuid

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voergroep Zuid ontstond per 1 juni 2015 toen de Boerenbond Deurne, Isidorus Nederpeel en de Boerenbond Helden een fusie aangingen.

Fusie[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf begin 2015 vonden er fusiegesprekken plaats tussen de Boerenbond Deurne, Isidorus Nederpeel en de Boerenbond Helden. De leden van deze organisaties stemden op 19 en 21 mei 2015 in met de voorgestelde fusie. Zo ontstond er een nieuw fusiebedrijf dat vanaf dat moment verder gaat onder de nieuwe naam Voergroep Zuid. Met deze fusie kwam er per 1 juni 2015 een einde aan de 119-jarige historie van de Boerenbond Deurne.

Directie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dick Koot, die al directeur van de Boerenbond Deurne was, ging leiding geven aan de nieuwe organisatie die vij aanvang aan circa 400 medewerkers werk bood.
  • Joost Noyens, directeur Isidorus, en Frans Looman, directeur Voeders Boerenbond Deurne zijn respectievelijk commercieel en operationeel directeur van de business unit Voer en Grondstoffen.

Raad van Commissarissen[bewerken | brontekst bewerken]

In de nieuwe coöperatie zal een Raad van Commissarissen van tien personen met Jos Mans (van Isidorus) als voorzitter. Het vicevoorzitterschap wordt ingevuld door Geert van Bussel (Boerenbond Deurne).

Nevenactiviteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Naast mengvoer, voergrondstoffen en agroproducten is Voergroep Zuid in Zuid-Nederland ook een belangrijke speler in verzekeringen (Zuiderhuis en Eveas), retail (tien Welkoopwinkels en een Praxis) en media (Das Publishers). In totaliteit bood de nieuwe organisatie bij aanvang werk aan ongeveer 400 medewerkers.