Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Dinsdag 2 juni 20.25 uur NPO 2 Vaarwel Nederland - Omroep Max - De thuisblijvers

Wie wat waar: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 19: Regel 19:
 
|[[Bestand:31.980.jpg|400px|thumb|left|Op deze foto staat een onbekend gezin met negen kinderen. Wie kan het Beeldarchief helpen en ons laten weten welk gezin dit is en bij welke gelegenheid en wanneer de foto is gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Leo van Berlo.)]]
 
|[[Bestand:31.980.jpg|400px|thumb|left|Op deze foto staat een onbekend gezin met negen kinderen. Wie kan het Beeldarchief helpen en ons laten weten welk gezin dit is en bij welke gelegenheid en wanneer de foto is gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Leo van Berlo.)]]
 
|-
 
|-
|[[Bestand:02.906 a.jpg|600px|thumb|left|Het gezin van Wilhelmus Henricus van den Berkmortel (1916-1989) en Maria Catharina Philipsen (1920-1986). De ouders hebben acht kinderen en wij weten niet wie zij zijn en wanneer zij zijn geboren. Deze familie is in 1958 geëmigreerd naar Luxemburg. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de [[Oudheidkamer]].) <br>Voor binnen gekomen informatie [[:Bestand:02.906.jpg|zie foto 02.906]].]]
+
|[[Bestand:02.906 a.jpg|600px|thumb|left|Het gezin van Wilhelmus Henricus van den Berkmortel (1916-1989) en Maria Catharina Philipsen (1920-1986). De ouders hebben acht kinderen en wij weten niet wie zij zijn en wanneer zij zijn geboren. Deze familie is in 1958 geëmigreerd naar Luxemburg. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de [[Oudheidkamer]].) <br>Voor binnen gekomen informatie [[:Bestand:02.906 a.jpg|zie foto 02.906 a]].]]
 
|-
 
|-
 
|[[Bestand: 26.991.jpg|600px|thumb|left|Deze opgroeiende meisjes hebben veel plezier met in hun midden achter de bank Anna Louwers, later was zij onderwijzeres aan de kleuterschool in Deurne. Het Beeldarchief is op zoek naar de resterende meisjes die op de deze foto staan. Ook willen we graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Harrie Biemans) .]]
 
|[[Bestand: 26.991.jpg|600px|thumb|left|Deze opgroeiende meisjes hebben veel plezier met in hun midden achter de bank Anna Louwers, later was zij onderwijzeres aan de kleuterschool in Deurne. Het Beeldarchief is op zoek naar de resterende meisjes die op de deze foto staan. Ook willen we graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Harrie Biemans) .]]

Huidige versie van 23 mei 2020 om 22:21

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493 315191
De operette Prinses Roselijn werd door de leerlingen van de Bijzondere Lagere school (BLO) aan de Heuvel in 1954 zeventien keer opgevoerd in Rust Roest. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Jan Kuijten.)
Een man met fiets in de Sint-Jozefparochie ?. Voorop heeft hij een karbidlamp. Het huis op de achtergrond is lijkt op, maar is niet Sint Jozefstraat 49. Wie is deze man en waar is hij gefotografeerd en wanneer is deze foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van Willem Wijnen.)
Deze personen waren de harde werkers die bezig zijn met de ontginning van de Peel. Alle personen zijn onbekend, ook is niet bekend waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Toon Timmers.)
Deze dames uit Vlierden maken met drie heren een uitstapje naar Antwerpen. De heren zijn 1. meester Bert van Driel, 8. Geert Fransen en 19. Gerard van Mierlo. Wie kan ons vertellen welke dames hier bij elkaar staan. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van José van Nunen.)
Een gezellig onderonsje met 2e van links de bekende Deurnenaar Grard Sientje. Wie weet wie de andere personen zijn die samen met hem op de foto staan? (Foto komt uit de collectie van Jan Rakels.)
Op deze foto staat een onbekend gezin met negen kinderen. Wie kan het Beeldarchief helpen en ons laten weten welk gezin dit is en bij welke gelegenheid en wanneer de foto is gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Leo van Berlo.)
Het gezin van Wilhelmus Henricus van den Berkmortel (1916-1989) en Maria Catharina Philipsen (1920-1986). De ouders hebben acht kinderen en wij weten niet wie zij zijn en wanneer zij zijn geboren. Deze familie is in 1958 geëmigreerd naar Luxemburg. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Voor binnen gekomen informatie zie foto 02.906 a.
Deze opgroeiende meisjes hebben veel plezier met in hun midden achter de bank Anna Louwers, later was zij onderwijzeres aan de kleuterschool in Deurne. Het Beeldarchief is op zoek naar de resterende meisjes die op de deze foto staan. Ook willen we graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Harrie Biemans) .
Een jong gezin is reuze blij met de komst van de tweede baby. Het Beeldarchief is op zoek naar degene die ons kan vertellen wie dit zijn en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Vijf en twintig-jarig huwelijk van Antonius Theodorus de Vet (1898-1960) en Wilhelmina Maria van Kol (1898-1960) op 19 mei 1956. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van familie van Goch.) * 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. en 38.
Foto van een stoomwals nabij de hoge brug aan de Kanaalstraat in circa 1920. Links staat Petrus (Piet) Manders (1851-1930) alias Piet de Lat. Hij was onderbaas bij het Gemeentelijk Veenbedrijf. Wij zijn op zoek naar de namen van de overige personen. (Foto Komt uit de collectie van de familie Manders Schutsboom.)
Leden van het korps Rijkswacht Deurne. Links vooraan zit Johannes Bernardus Tegelaers (1888-1944). De overige personen zijn bij het Beeldarchief onbekend. Ook is niet bekend waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto Komt uit de collectie van de Heemkundekring.)
Bewaarschool met zuster in Deurne in 1925. Deze klas met kleuters zit braaf te wachten tot de fotograaf zijn plaatje heeft gemaakt. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Wie herkent deze kinderen en wanneer is de foto gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Piet Nies.)
Het gezin van Judocus Johannes Martens (1901-1975) en Paulina Welten (1906-2002). Vader, moeder met twaalf kinderen, vier jongens en 8 meisjes. Ze hebben allen geen naam en wat zij deden of wat zij waren. Graag zou het Beeldarchief wat meer weten over deze mensen. (Foto komt uit de collectie van Jozef Göertz.*Op 9 november 2019 reageerde Ria Honings en gaf de volgende informatie: Het gezin van Judocus Johannes (Joost) Martens (1901-1975) en Paulina Welten (1906-2002).
* Voor: Jo, Nel, Maria, Fien, Gerry, Dora, Paula, en Stien. * Midden: Vader Joost en moeder Paulina. * Achter: Jan, Cor, Wim, en Piet.
Broer en zus of neef en nicht. Wie weet het antwoord op de vraag die wij zoeken. Ook waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.) * Vanaf 30 januari 2020 reageerden Tonny van der Heijden-van den Akker en Jan Bouwmans en gaven de volgende informatie: Dit zijn broer en zus Harrie en Anna Bouwmans (kinderen van Johannes Bouwmans (1878-1950) en Jacoba van Hout (1880-1937).
Deze kleuters met juf Diny Gijsbers-ter Voert zitten op de speelplaats klaar om deze leuke foto te laten maken. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Niet bekend is op welke school deze kinderen zitten en in welk schooljaar deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van ZHE-Diny Gijsbers. Op 20 februari 2020 reageerden Berty Bronstein, Elly Kivits-Maas, Peter Bouwmans en Ingrid Dings-van de Kerkhof en gaven de volgende informatie: Basisschool Zeilberg, 1967-1968.
1. 2. ? Wijnen 3. Peter Hurkmans, 4. Ingrid van de Kerkhof, 5. Theo Meulendijks (Witte Dijk), 6. ? Koppens, 7. Jos Beijers (Zeilbergsestraat), 8. 9. 10. Nettie Linders, 11. 12. Ingrid Rood (Zeilbergsestraat), 13. Riekie Elbers (Hagelkruisweg), 14. ? Goorts, 15. 16. Helma Heesmans, 17. Frans Swinkels (Witte Dijk) / Frank Thielen, 18. 19. Marion Damen ? (Legerweg), 20. Bertie van Heugten, 21. 22. juf Dinie Gijsbers-ter Voert (Griendtsveen), 23. Lenie Knorren (Parellelweg), 24. 25. ? Martens, 26. 27. 28. Elly Maas, 29. Hub Beijers (loodgieter Zeilbergsestraat), 30. Elly van de Zanden (Griendtveenseweg), 31. Mario Bouwmans, 32. Marian Munsters, 33. ? van de Schaaf, 34. Henriëtte Lenssen (Hagelkruisweg), 35. William v Moorsel (Legerweg), 36. Jeanne v Lier (Riet), 37. 38. en 39. Twan van de Berg (bestratingen).
Diplomauitreiking van de verpleegsters in Sint Jozefheil in Bakel in 1967. Zuster in het midden is zr. Christa, hoofd verpleegopleidingen. Wat ontbreekt zijn de namen van de degene die dit diploma hebben behaald. Oplossing : vlnr. 1e rij: 2e rij enz. (Foto komt uit de collectie van Frans Gloudemans.* Op 17 februari 2020 reageerde José Smits-van de Mortel en gaf de volgende informatie: De diplomauitreiking van de verpleegsters in Sint Jozefheil in Bakel, groep uit 1967-1969.
Vlnr. *Voor: Lisette Kupper, Thea Hoebenaar, Josefien van de Mortel en Vivian Mourilljon. *1e rij: Nelly Donker, Hanneke Knapen, Nelly Brands, zuster Christa (hoofd verpleegopleidingen), Jose Thielen, Rita van Stiphout, Tonny Ernst, Toon van de Burgt en Berry van Balkom.*2e rij: NN, Maria Donkers, NN, NN, NN, Toos Kusters, NN en Gerti van Hout.
Een gelukkig uitziend bejaard echtpaar poseert voor de fotograaf. Wie herkent zijn / haar ouders of oma en opa? Bij het Beeldarchief van onze heemkundekring is niet bekend waar en in welk jaar deze foto is gemaakt door Willem Wijnen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Bronnen, noten en/of referenties