U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door AnnekevH (overleg | bijdragen) op 2 jan 2022 om 11:24
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493 315191
Foto 29.911: Café, winkel en woonhuis van Arnold Lichteveld (1877-1953) in Neerkant in 1930. Na de huisnummering van 1950-1955 werd het adres Dorpsplein 23 en rond 1967 Dorpstraat 2. Als laatste woonde in dit huis de familie Jeroen Wals. Wie zijn al deze mensen die voor het café staan? (Foto komt uit de collectie van NHE - Theo van Teefelen)
Foto 18.894: Drie meisjes voor de droogschuur van de steenfabriek in de Sint-Jozefparochie. Help ons om te laten weten wie zij zijn en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Heemkundekring Deurne.)
Foto L54.075: Groepje mannen gezellig in de natuur onder een boom. Een van hen is Piet Isbouts, wie zijn de anderen? Ons ontbreekt verdere informatie over deze foto. (Foto komt uit de collectie van collectie LHE-Harrie van den Berkmortel.)
Foto 32.505: Een groepsfoto bij het huwelijk van Nel Hendriks (dochter van Johannes Andreas Hendriks (1881-1950)) en Adrianus (André) van Berkel (Tilburg). Alle personen hebben een nummer, de vraag is aan de lezer om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Cis Goossens-de Vet.)
Foto 32.607: Deze familie staat op een heel oude foto. Wij, het Beeldarchief, vonden het de moeite waard om deze foto op te knappen (retoucheren). Het gezin bestaat uit 11 personen. Niets is ons bekend, alle informatie is welkom. Foto komt uit de collectie van de Heemkundkring.)
Foto 09.858: Zesde klas van de meisjesschool in mei 1967 met zuster (Annie) Klaver. Alle personen hebben een nummer, de vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Ton Hartjens.)
Foto 28.686: Oud huisje. Deze week in deze rubriek een korte vraag: Waar staat dit huisje en wie woonden hier? We wachten op het goede antwoord van onze lezers. (Foto komt uit de collectie van de Heemkundekring.)
Foto 32.607: Voetbalelftal. Ook in Neerkant wordt fanatiek gevoetbald, zo ook deze groep die samen een elftal vormen. Wie al deze voetballers zijn is ons, het Beeldarchief, nog een raadsel. Wie kan ons helpen om ons te laten weten wie zij zijn, waar en wanneer dit is geweest? (Foto komt uit de collectie van de Heemkundekring.)

Foto L53.083. Deze accordeongroep poseert met hun instrument voor een foto. Wanneer het eerstvolgende concert of optreden zal zijn weet nog niemand. Wie zijn deze muzikanten en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Truus van Duijnhoven-Gommans.)
Foto 21.535. De familie Joosten in Neerkant neemt even een pauze in hun zware werk op de boerderij en staan even stil zodat deze foto gemaakt kan worden. Waar in Neerkant stond deze boerderij en wanneer is deze foto gemaakt? Voor oplossing zie: foto 21.535 (Foto komt uit de collectie van Bernard Ploegmakers.)
Foto 29.074. Retraite in Uden. Groep dames die op retraite zijn in het retraitehuis van de congregatie Missiezusters Dienaressen van de H.Geest, Volkelseweg 30 te Uden. Alle personen hebben een nummer, de vraag is aan de lezer om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Truus Kuijpers.)
Foto 32.481. Gezin van 5 personen. Vader, moeder, dochter en 2 zonen zijn klaar om op de foto te gaan. Wie zijn zij en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van de Heemkundekring.)
Foto 19.503. Hoera, we hebben een nieuw huis. Trots staat deze familie klaar voor de fotograaf om een foto te maken van het huis met hun bewoners. Wie zouden er zo trots zijn geweest en zo blij zijn en waar en wanneer is deze foto gemaakt? Alle personen hebben een nummer, de vraag is aan de lezer om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 22.922. Wandelingetje van 2 oudjes. Dit echtpaar gaat nog even een luchtje scheppen of zij zijn in hun zondagse kleren op weg naar de kerk. Wie kan het Beeldarchief helpen en kan ons vertellen wie zij zijn, waar zij lopen en wanneer de foto is gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Hans Strijbosch.)
Voor oplosssing zie foto 22.922.
Bronnen, noten en/of referenties