DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

Wijkgebouw Wit-Gele Kruis Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Het voormalige Wit-Gele Kruisgebouw in Liessel

Het Wit-Gele Kruisgebouw van Liessel werd op 1 juni 1958 in gebruik genomen. Het gebouw stond op het adres Hoofdstraat 73. Het werd gebouwd door Bouwmaatschappij Manders BV, met Jos Deltrap als architect.

In het gebouw werden de werkzaamheden uitgevoerd die hoorden bij de doelstelling van de Wit-Gele Kruisvereniging, dat wil zeggen taken op het gebied van de zieken- en gezondheidszorg.

Vanaf 1 september 1959 tot in juli 1990 woonde op de bovenverdieping van het gebouw wijkzuster Van Heukelom. Zij hield in het wijkgebouw dagelijks spreekuur, behalve op zaterdag en zondag maar dan was ze wel bereikbaar.

In het wijkgebouw werden cursussen gegeven voor de doelgroepen: zuigelingen, kleuters, bejaarden. In de begintijd werd de badkamer van het wijkgebouw gebruikt door leden die deze voorziening in de eigen woning nog misten. Het gebouw is verder gebruikt voor het uitlenen van hulpmiddelen en voor cursussen, zoals op het gebied van afslanken en yoga. Op de woensdagochtend hield een vroedvrouw spreekuur en ’s middags was er consultatiebureau voor zuigelingen. In de jaren ’80 waren er spreekuren van een fysiotherapeut en van het Centraal Ziekenfonds.

Als gevolg van een bezuinigingsoperatie van de Regionale Kruisvereniging Peelland is het wijkgebouw in Liessel in 1997 gesloten.

Begin 2001 is het wijkgebouw verbouwd tot woonhuis voor Henk en Angela van Gog.