U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Wijkgebouw Wit-Gele Kruis Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Cor S (overleg | bijdragen) op 22 nov 2018 om 11:42
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het voormalige Wit-Gele Kruisgebouw in Liessel

Het Wit-Gele Kruisgebouw van Liessel werd op 1 juni 1958 in gebruik genomen. Het gebouw stond op het adres Hoofdstraat 73. Het werd gebouwd door Bouwmaatschappij Manders BV, met Jos Deltrap als architect.

In het gebouw werden de werkzaamheden uitgevoerd die hoorden bij de doelstelling van de Wit-Gele Kruisvereniging, dat wil zeggen taken op het gebied van de zieken- en gezondheidszorg.

Vanaf 1 september 1959 tot in juli 1990 woonde op de bovenverdieping van het gebouw wijkzuster Van Heukelom. Zij hield in het wijkgebouw dagelijks spreekuur, behalve op zaterdag en zondag maar dan was ze wel bereikbaar.

In het wijkgebouw werden cursussen gegeven voor de doelgroepen: zuigelingen, kleuters, bejaarden. In de begintijd werd de badkamer van het wijkgebouw gebruikt door leden die deze voorziening in de eigen woning nog misten. Het gebouw is verder gebruikt voor het uitlenen van hulpmiddelen en voor cursussen, zoals op het gebied van afslanken en yoga. Op de woensdagochtend hield een vroedvrouw spreekuur en ’s middags was er consultatiebureau voor zuigelingen. In de jaren ’80 waren er spreekuren van een fysiotherapeut en van het Centraal Ziekenfonds.

Als gevolg van een bezuinigingsoperatie van de Regionale Kruisvereniging Peelland is het wijkgebouw in Liessel in 1997 gesloten.

Begin 2001 is het wijkgebouw verbouwd tot woonhuis voor Henk en Angela van Gog.