U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

4e Heibloemweg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bezig met het laden van de kaart...
4eHeibloemweg 11082015.JPG

De 4e Heibloemweg is een straat op de Achterste Beersdonk in Vlierdens Brouwhuis.


Het kaarsrechte zandpad werd aangelegd in het kader van de ontginningen van de Nieuwe Erven ten noorden van de Heitveldweg. Naast de 4e Heibloemweg werden bij besluit van 23 december 1953, ingaande per 1 januari 1955, ook de straatnamen 1e Heibloemweg, 2e Heibloemweg en 3e Heibloemweg gecreëerd. Laatstgenoemde drie wegen werden midden jaren '60 hernoemd naar Heibloemweg, Willig en Baleman, maar de 4e Heibloemweg bleef zijn volledige naam mét telwoord houden.

Het noordelijke deel van de 4e Heibloemweg vormt tegenwoordig de oostelijke begrenzing van het Bedrijventerrein Zuidoost-Brabant, en sluit in het noorden aan op de Halster, dicht bij de Rochadeweg. Het zuidelijke deel, dat aansloot op de Heitveldweg, werd per 1 april 2008 aan de openbaarheid onttrokken en korte tijd later opgeheven.[1]

Aan de weg, die decennia lang de grens tussen het agrarisch cultuurland van de Nieuwe Erven en het bos van de Brouwhuissche Heide vormde, stond geen bebouwing. Omstreeks de Tweede Wereldoorlog werd aan de Heitveldweg, tegen de 4e Heibloemweg, de boerderij Heitveldweg 24 gebouwd.

Bronnen, noten en/of referenties