U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Alex Cornelis Albert Bots

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alex Cornelis Albert Bots
18.449 - uitsnede.jpg
Foto: collectie Gilde Deurne
Persoonsinformatie
Volledige naam Alex Cornelis Albert Bots
Roepnaam Lex
Geboorteplaats Valkenswaard
Geboortedatum 27 mei 1948
Partner(s) Charlotte Johanna Maria Vlemmings (1952)
Beroep(en) notaris

Alex Cornelis Albert (Lex) Bots was notaris te Deurne en hield achtereenvolgens kantoor aan het Stationsplein, de Lagekerk en De Poort.


Lex was een zoon van Jacobus Henricus Hermanus Bots (Eindhoven 1907-1956 Utrecht) en Anna Josephina Antonia Petronella Martin (Eindhoven 1908-1987 Leersum).

Hij huwde op 2 juli 1975 in Mijdrecht met Charlotte Johanna Maria Vlemmings, (Eindhoven 10 maart 1952-), dochter van Theodorus Antonius Maria Vlemmings (Geldrop 1920-2006 Eindhoven) en Wilhelmina Cornelia Maria van der Meulen (Helmond 1922-2008 Eindhoven).

Ze kregen twee kinderen:

  1. Muriel Anne,
  2. Sabine Kristel,

Notaris Alex Cornelis Albert Bots werd in Valkenswaard geboren en verhuisde aan het eind van zijn middelbare schooltijd naar Eindhoven. Na het vervullen van zijn militaire dienstplicht studeerde hij vanaf 1969 aan de Universiteit van Utrecht Notarieel Recht. Hij sloot deze studie in 1974 af en werkte daarna op diverse notariskantoren in Zaandam, Harderwijk en Lelystad. In 1977 werd hij aangesteld als kandidaat-notaris bij het toenmalige Notariskantoor Boswinkelen Van der Staak in Eindhoven. In 1988 trad hij toe tot de maatschap van Van der Staak & Besnard Notarissen.

Op 1 juni 1991 werd hij in Deurne, tot dat moment een solitaire standplaats met notaris Hoppenbrouwers als enige notaris, benoemd. Hij verhuisde in 1991 van Heeze naar Deurne en hield kantoor aan het Stationsplein.

Na een periode van circa drie en een half jaar waarin hij zich naast kantoor Hoppenbrouwers in Deurne een eigen plaats verwierf fuseerden de beide kantoren op 1 januari 1995 tot de maatschap Notariaat Deurne dat gevestigd werd in een nieuw pand aan de Lagekerk 15.

Maatschappelijke betrokkenheid[bewerken | brontekst bewerken]

Hij was tot 1997 lid van de commissie van Toezicht van Woningbouwvereniging Bergopwaarts en tot de samenwerkingsovereenkomst tussen de onderwijsinstellingen in Deurne lid van het bestuur van de Hub van Doornecollege. Hij was penningmeester van de Stichting Behoud Sint Willibrorduskerk Deurne en bestuurslid van de stichting Promotie Tennisclub Deurne. Daarnaast was hij lid van het Veteranen A-team van Mixed Hockeyclub Deurne.