U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bakelseweg 19

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bezig met het laden van de kaart...
De voormalige woning op het adres Bakelseweg 19.
foto collectie Ria Mombarg

Het woonhuis op het voormalig adres Bakelseweg 19 werd op 22 juli 1998 gesloopt om ruimte te maken voor de ontwikkeling van de Poort van Deurne.


Deze woning kende diverse adressen. Het laatste adres was Dunantweg 19, daarvoor was het Oude Bakelseweg 19 en het oorspronkelijke adres was Bakelseweg 19. In 1953 woonde Nel van der Zanden, de ongehuwd gebleven dochter van Willem van der Zanden, in deze woning met het huisnummer C.81.

Later werd het huis bewoond door Jas(per) Berkers, de in Deurne bekende timmerman, suisse en badmeester.

Na de reconstructie van het kruispunt bij de Bakelseweg en de aanleg van de Houtenhoek-tunnel werd het adres gewijzigd in Dunantweg 19.

Het huis werd in 1983 door Toon van Beek compleet gerenoveerd en er werd een nieuwe tuin aangelegd. In 1989 verkocht hij het huis aan de familie Mombarg die na jaren procederen het huis aan de OIMD (Ontwikkeling en Investerings Maatschappij Deurne) verkocht. De gemeente Deurne had druk op de familie Mombarg uitgeoefend omdat accountantskantoor ABAB een deel van hun grond nodig had om er op korte termijn te kunnen bouwen. De OIMD liet het pand vervolgens op 22 juli 1998 slopen om ruimte te maken voor de ontwikkeling van de Poort van Deurne.