U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis (met uitzondering van augustus).

Bloemenmagazijn De Akelei

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Theo van Dinter aan het werk in zijn bloemenmagazijn De Akelei. Foto ter beschikking gesteld door familie Goossens

Bloemenmagazijn De Akelei aan de Stationsstraat 92 in Deurne werd op 9 februari 1966 om 17:00 uur heropend in een nieuw winkelpand.


Theo van Dinter (1936-1972) begon zijn bloemenzaak in het pand Stationsstraat 47 in Deurne en gaf het de naam "De Akelei". Dat pand werd echter al gauw te klein. Vijf jaar later, om precies te zijn op donderdag 9 februari 1966 om 17:00 uur, opende hij zijn nieuwe winkel aan de Stationsstraat 92. De nieuwe winkel werd gebouwd door aannemer Jean Coopmans onder architectuur van Jos Deltrap.

De winkel had bij de opening een oppervlakte van bijna 150 vierkante meter met een grote bloemen- en plantenserre waar alles goed en vers in voorraad gehouden kon worden. Bij de opening was Theo van Dinter zeer voldaan dat hij een nieuwe moderne zaak in dezelfde straat had kunnen openen.

Na het overlijden van Theo van Dinter in 1972 werd de exploitatie van het winkelbedrijf door Jan van Deursen overgenomen en voortgezet tot 1 maart 2015.

Per die datum nam Mandy Nelemans het stokje van hem over, gaf het interieur een ander aanzicht en veranderde de naam in Mandy's Bloemenhuis.

Op 12 maart 2015 opende ze haar deuren en zo kwam er na bijna 50 jaar een definitief einde aan de bloemenzaak met de naam "Bloemenmagazijn De Akelei".

Het winkelpand aan de Stationsstraat 47 waarin Bloemenmagazijn De Akelei in 1961 gevestigd werd, gelegen naast huize Rozenberg.
Foto's: collectie Familie Goossens
bloemenmagazijn de Akelei:collec. briefhoofden
Het nieuwe winkelpand aan de Stationsstraat 92 waarin Bloemenmagazijn De Akelei in 1966 gevestigd werd.
Foto's: collectie Familie Goossens
afbeelding van een Akelei