U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Buurtvereniging

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De buurtvereniging heeft ook in Deurne tot doel om de contacten tussen de buurtbewoners te verstevigen en de gezamenlijke belangen te behartigen.


Het organiseren van buurtfeesten, evenementen en zorgactiviteiten, het uitgeven van een buurtkrant en soms ook het onderhouden van een website horen tot de activiteiten.

Sommige buurtverenigingen zijn in de loop der jaren opgegaan in een wijkraad. Een voorbeeld hiervan is de Houtenhoek. Deze buurtvereniging werd in 1971 opgericht. Initiatiefnemer was de heer L. Verbakel, die bij aanvang 52 gezinnen kon inschrijven. Onder de deze buurtvereniging ressorteerden toentertijd de straten Ligthartstraat, Mollerstraat, Knippenbergstraat, Romboutstraat en Thijssestraat. Later ging deze op in wijkraad Deurne West. In andere gevallen zijn buurtverenigingen en de wijkraad naast elkaar blijven bestaan, zoals in de Koolhof bij Buurtvereniging Het Slingertje en de Wijkraad Koolhof.

Enkele buurtverenigingen maken gebruik van een wijkgebouw. Van de gemeente Deurne zijn onder meer de volgende buurtverenigingen bekend: