U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Centrum voor volwasseneneducatie ROC Ter Aa/De Rombout

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Op deze locatie was het centrum voor volwasseneducatie gevestigd.

Centrum voor volwasseneneducatie ROC Ter Aa/De Rombout (Volksuniversiteit De Rombout) was vanaf 1996 een onderdeel van het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Ter AA te Helmond en was gevestigd aan de Romboutsstraat in Deurne.


Op deze plek werden vele cursussen voor jongeren en volwassenen gegeven, onder meer computercursussen. Er waren taallessen voor cursisten die Indonesisch, Pools, Italiaans of Spaans wilden leren.

Een aantal creatieve cursussen zoals tekenen, schilderen, textielbewerking, autotechniek en genealogie werden opgenomen op de lijst van cursussen in het seizoen 1998/1999.

Cursisten die overdag deelnamen aan een cursus konden in De Rombout gebruik maken van kinderopvang voor kinderen tot vier jaar.

Op deze locatie werd ook vijf dagen per week onderwijs gegeven aan cursisten die Nederlands als tweede taal (NT2) hadden. Vele cursisten, ook wel inburgeraars geheten, kregen hier laagdrempelig Nederlands.

De lessen werden gegeven door professionele leerkrachten van het ROC met ondersteuning van vele vrijwilligers, onder leiding van locatiedirecteur Willem Sengers.