U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Clubgebouw Ons Gildehuis: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 9: Regel 9:
 
[[categorie:gebouw]]
 
[[categorie:gebouw]]
  
Uiterst rechts op de linker foto is het doek zichtbaar waarop een vergrootte foto van de vroegere ereboog afgebeeld staat. Deze ereboog is  vroeger door buurtschap ‘dn Hoek bij dezelfde gelegenheid opgezet.  Dit doek is door de buurtvereniging  van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen  van 2016 naast een kopie van dezelfde ereboog opgesteld geweest. Het Sint Hubertus gilde heeft deze banner aangekocht en op die gevel van het clubgebouw geplaatst.
+
Uiterst rechts op de linkerfoto is het doek zichtbaar waarop een vergrote foto van een vroegere ereboog afgebeeld staat. Die ereboog werd in 1931 door buurtschap [[Den Hoek]] bij het koningschieten van dat jaar opgezet.  Het doek werd door de buurtvereniging  van de [[Monseigneur Berkvensstraat]] tijdens de kermisdagen  van 2015 opgesteld naast een nagebouwde ereboog van 1931. Het Sint-Hubertusgilde heeft deze banner aangekocht en op de gevel van het clubgebouw geplaatst.

Versie van 23 jun 2016 10:56

Het Liesselse gildehuis.
Foto collectie LHE - Harrie Martens

Clubgebouw Ons Gildehuis van het Sint-Hubertusgilde van Liessel aan de Tramweg 29 werd in 2000 in eigen beheer door de gildebroeders gebouwd.

Gildehuis met nieuwe aanbouw . Foto: Categorie:Collectie LHE – Harrie Martens

De grond waarop gebouwd werd, was oorspronkelijk van de gemeente. Door een grondruil tussen André van Loon, Leo van Loon en Jan Joosten (Harrie zn) kwam deze in het bezit van het gilde.

In 2011 is begonnen met de aanbouw van een grote ruimte bij het bestaande Gildehuis. Het nieuwe deel waarin ook een archiefruimte is opgenomen is op Sint Jans-dag 22 juli 2012 feestelijk geopend en in gebruik genomen.

Uiterst rechts op de linkerfoto is het doek zichtbaar waarop een vergrote foto van een vroegere ereboog afgebeeld staat. Die ereboog werd in 1931 door buurtschap Den Hoek bij het koningschieten van dat jaar opgezet. Het doek werd door de buurtvereniging van de Monseigneur Berkvensstraat tijdens de kermisdagen van 2015 opgesteld naast een nagebouwde ereboog van 1931. Het Sint-Hubertusgilde heeft deze banner aangekocht en op de gevel van het clubgebouw geplaatst.